Λάουντα: Απίστευτος ο Χάμιλτον!

Ο Νίκι Λάουντα αντιπρόεδρος της Mercedes F1 και κάτοχος του 10% των μετοχών της ομάδας έχει τη δική του βαριά ιστορία ως οδηγός αγώνων.

Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, παραλίγο να χάσει τη ζωή του στο Νόρσλάιφ πέρασε στην ιστορία και διαμέσου της ταινίας “Rush” που αφηγείται την κόντρα του με τον Τζέιμς Χαντ.
Η εμβληματική του φυσιογνωμία σήμερα στα πάντοκ συνδέει το παρελθόν με το παρόν καθώς ο 65χρονος σήμερα Αυστριακός μεταλαμπαδεύει το πάθος και τις γνώσεις που έχει στους πιλότους της Mercedes F1.

Μιλώντας για την μέχρι τώρα απόδοσή τους φέτος ο Νίκι Λάουντα
αναφέρθηκε τόσο στο Λιούις Χάμιλτον όσο και στο Νίκο Ρόσμπεργκ. Για το Χάμιλτον είπε μεταξύ άλλων: « Οφείλω να τονίσω πως ο τρόπος που οδηγεί ο Λιούις από τον πρώτο αγώνα έως και σήμερα για μένα είναι εξαιρετικός. Ο τύπος δεν κάνει καθόλου λάθη. Ελέγχει τα πάντα και αντιπαρέρχεται σε κάθε δυσκολία. Κατανοεί το μονοθέσιο που είναι πολύ πιο σύνθετο απ’ ότι στο παρελθόν. Κατανοεί τα ελαστικά και οδηγεί στο απόλυτο όριο με τέλεια προσέγγιση. Δεν κάνει λάθη και βρίσκεται στα καλύτερα του όπως δεν τον έχω δει ποτέ. Πραγματικά εξαίσιο».

Ο Χάμιλτον έχει πάρει μέχρι τώρα 3 νίκες σε 4 αγώνες αλλά είναι δεύτερος
στη βαθμολογία καθώς έχει και μια εγκατάλειψη στην πρεμιέρα της χρονιάς στην Αυστραλία. Έτσι υπολείπεται 4 βαθμούς από το Ρόσμπεργκ που κέρδισε στην Αυστραλία και τερμάτισε 2ος πίσω από το Χάμιλτον σε Μαλαισία, Μπαχρέιν, Κίνα.

Αναφερόμενος στο Γερμανό οδηγό ο Νίκι Λάουντα τόνισε: «Ο Νίκο θα επιστρέψει σύντομα. Είναι στην ιδιοσυγκρασία των οδηγών αγώνων. Όταν δεν τα καταφέρνουν όπως συνέβη με το Ρόσμπεργκ στην Κίνα χαράσσουν νέες στρατηγικές που τους επιτρέπου να επιλύουν αυτά τα θέματα για να μην ξανασυμβούν».

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Κυριακή (11/5) στην Ισπανία. Κανείς εκ των δυο πιλότων της Mercedes δεν έχει κερδίσει ποτέ εκεί. 



Ο Λιούις Χάμιλτον έχει μια εξαίρετη σχέση με τον επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Mercedes, Πάντι Λόου με τον οποίο γνωρίζονται καλά και έχουν πάρει τον τίτλο το 2008 για λογαριασμό της McLaren. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr