Η BMW i γεννήθηκε! (video)

Μια θυγατρική της BMW γεννήθηκε σήμερα στο Μόναχο, η οποία θα είναι το δεύτερο… παιδάκι της, μαζί με την Mini.
Όπως ανακοινώθηκε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στα κεντρικά της BMW στο Μόναχο, ενώπιων μόλις 30 δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο (μεταξύ τους και το «Πρώτο Θέμα»)...

Μια θυγατρική της BMW γεννήθηκε σήμερα στο Μόναχο, η οποία θα είναι το δεύτερο… παιδάκι της, μαζί με την Mini.
Όπως ανακοινώθηκε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στα κεντρικά της BMW στο Μόναχο, ενώπιων μόλις 30 δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο (μεταξύ τους και το «Πρώτο Θέμα»), η ΒΜW i είναι η νέα… υπο-μάρκα της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά-οικολογικά αυτοκίνητα παραγωγής.
Διαθέτει το δικό της λογότυπο, το i, ενώ στο εμπρόσθιο τμήμα των αυτοκινήτων που θα παραχθούν θα φέρει το σήμα της BMW, κυκλωμένο με ένα μπλε πλαίσιο.
Ουσιαστικά με την BMW i η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στην συνέντευξη τύπου που παρακολουθήσαμε, μας ανακοίνωσαν ήδη τα δύο πρώτα μοντέλα, η παραγωγή των οποίων θα ξεκινήσει το 2013. Πρόκειται για το i3, το οποίο είχαμε γνωρίσει ως Megacity, και το i8.
Το μεν πρώτο είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρα και χρησιμοποιεί ως καύσιμο ηλεκτρικό ρεύμα.
Το δε i8 είναι ένα μικρό σπορ coupe, υψηλών επιδόσεων που θα χρησιμοποιεί την υβριδική τεχνολογία σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρες. Λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες των νέων αυτοκινήτων της BMWi θα έχουμε σύντομα…
Καλορίζικη λοιπόν…

Το λογότυπο της BMWi αποκαλύφθηκε


Στο εμπρόσθιο μέρος των αυτοκινήτων BMWi θα φερουν το λογότυπο της BMW, κυκλομένο από μπλέ χρώμα




Tα BMW i3 και BMW i8 είναι τα πρώτα μοντέλα που θα παραχθούν, το 2013




Το Μόναχο, πόλη της BMW, έχει φορέσει τα γιορτινά για την BMW i



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr