Το ¨C+S¨ στη γενέτειρα του Louis Chevrolet

Το ¨C+S¨ στη γενέτειρα του Louis Chevrolet

Μία από τις πιο ιστορικές κι αναγνωρίσιμες μάρκες του κόσμου, συμπληρώνει φέτος τα πρώτα της 100 χρόνια! Η εταιρία ιδρύθηκε το 1901 σε ένα γκαράζ στο Ντιτρόιτ από τον βιομήχανο Γουίλιαμ Ντουράντ και τον ελβετικής καταγωγής οδηγό αγώνων Λουί Σεβρολέ. Τα μοντέλα της Chevrolet συνδέθηκαν άμεσα...

Το ¨C+S¨ στη γενέτειρα του Louis Chevrolet
Μία από τις πιο ιστορικές κι αναγνωρίσιμες μάρκες του κόσμου, συμπληρώνει φέτος τα πρώτα της 100 χρόνια!

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1901 σε ένα γκαράζ στο Ντιτρόιτ από τον βιομήχανο Γουίλιαμ Ντουράντ και τον ελβετικής καταγωγής οδηγό αγώνων Λουί Σεβρολέ. Τα μοντέλα της Chevrolet συνδέθηκαν άμεσα με την αμερικανική αυτοκινητική κουλτούρα και πρωταγωνίστησαν σε αμέτρητες κινηματογραφικές ταινίες και μουσικά video clips.

Κλείσιμο
Από το 1901 η εταιρία έχει πουλήσει συνολικά περισσότερα από 209 εκατομμύρια αυτοκίνητα και φορτηγά! Σήμερα η Chevrolet έχει παρουσία σε 140 χώρες και το 2010 ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες στον κόσμο, με πωλήσεις 4,26 εκατομμυρίων οχημάτων.
Η εταιρεία βρίσκεται σε ανοδικό στάδιο και σχεδιάζει πολλά νέα μοντέλα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιπρόεδρος Κρις Πέρρι: «έχουμε μεγάλα σχέδια για τα επόμενα 100 χρόνια της Chevrolet»!

Τα 100 χρόνια της, γιόρτασε το Σαββατοκύριακο η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία, με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους, στην γενέτειρα του ιδρυτή της, στην πόλη La Chaux-de-Fonds, στην Ελβετία.

Το "Car+Speed " είναι στην Ελβετία και παρακολουθεί όλες τις εκδηλώσεις, ενώ, μεταξύ άλλων, οι συντάκτες μας δοκιμάζουνε για πρώτη φορά  και την ολοκαίνουργια Camaro (φωτογραφία) των 413 ίππων...

Μείνετε συντονισμένοι...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης