Renault: Όλα στην ηλεκτροκίνηση!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν την άμεση πρόκληση για την Renault καθώς η γαλλική εταιρία ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά τέσσερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το καθένα από αυτά θα έχει διαφορετικό αμάξωμα ώστε να καλύπτεται κάθε απαίτηση. Έτσι, θα υπάρξουν...

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν την άμεση πρόκληση για την Renault καθώς η γαλλική εταιρία ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά τέσσερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το καθένα από αυτά θα έχει διαφορετικό αμάξωμα ώστε να καλύπτεται κάθε απαίτηση. Έτσι, θα υπάρξουν ηλεκτροκίνητα μοντέλα αστικών διαστάσεων μέχρι και επαγγελματικά!
Είναι πολύ πιθανό στις εκδόσεις ορισμένων μοντέλων να βασιστούν και βενζινοκίνητες εκδόσεις που θα συμβαδίζουν με το γνωστό downsizing.


Μία πρώτη εικόνα για τα επερχόμενα ηλεκτρικά της Renault δίνουν τα πρωτότυπα Twizy ZE, Zoe ZE, Fluence και Kangoo ZE όπου τα διακριτικά «ΖΕ» προέρχονται από τις λέξεις  «Zero Emissions», λόγω των μηδενικών εκπομπών ρύπων. Οι Γάλλοι εξελίσσουν συνεχώς τις μπαταρίες λιθίου με τις οποίες εξοπλίζονται τα 4 ηλεκτροκίνητα τους ώστε να βελτιωθεί η αυτονομία τους.
Με τα σημερινά δεδομένα η αυτονομία φτάνει έως και 160 km ενώ η διάταξη τους αποδίδει έως και 94 PS. Όπως και να έχει, πάντως, το θέμα είναι πως το είδος των ηλεκτροκίνητων βρίσκεται σε… έξαρση και θα έχει πολύ ενδιαφέρον στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr