Εκανε την Aston Martin DB9... DBS!

Ένας Ρώσος ιδιοκτήτης Aston Martin DB9 ζήτησε από τον βελτιωτικό οίκο Edo Competition να μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε DBS. Οι μηχανικοί της Edo ανέβασαν την ιπποδύναμη από τους 470 PS στους 550 PS, επεμβαίνοντας κυρίως στο σύστημα εξαγωγής.

Ένας Ρώσος ιδιοκτήτης Aston Martin DB9 ζήτησε από τον βελτιωτικό οίκο Edo Competition να μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε DBS. Οι μηχανικοί της Edo ανέβασαν την ιπποδύναμη από τους 470 PS στους 550 PS, επεμβαίνοντας κυρίως στο σύστημα εξαγωγής. Το βελτιωμένο μοντέλο έχει πλέον τελική ταχύτητα 320 km/h, δηλαδή 25 km/h περισσότερα.
Ο βελτιωτικός οίκος τροποποίησε επίσης κάποια μέρη του αμαξώματος (τοποθέτησαν τμήματα από ανθρακονήματα) και βελτίωσε το σύστημα πέδησης προσθέτοντας μεγαλύτερα δισκόφρενα και εξαπίστονες (εμπρός) και τετραπίστονες (πίσω) δαγκάνες. Στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν επενδύσεις από ανθρακονήματα και το σαλόνι ντύθηκε με δέρμα και alcantara.
Το πακέτο της μετατροπής της DB9 σε DBS ήταν τόσο επιτυχημένο που οι υπεύθυνοι της Edo Competition σκέφτονται να το προσφέρουν στο ευρύ κοινό (όσο ευρύ μπορεί να είναι το κοινό των ιδιοκτητών Aston Martin που επιθυμούν να βελτιώσουν το αυτοκίνητό τους).
Πάντως το ερώτημα «γιατί κάποιος να αγοράσει μια DB9 και να την βελτιώσει, όταν μπορεί εξαρχής να αποκτήσει μια DBS;», θα παραμείνει μάλλον αναπάντητο…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr