VW Race Touareg3: Με το στίγμα του νικητή!

Με αφορμή τη κυριαρχία της στο φετινό ράλι Ντακάρ η VW παρουσίασε μία πρωτότυπη εκδοχή του διάσημου αγωνιστικού Touareg 3 που τα τελευταία τρία χρόνια πρωταγωνιστεί στο πασίγνωστο αγώνα αντοχής...

Με αφορμή τη κυριαρχία της στο φετινό ράλι Ντακάρ η VW παρουσίασε μία πρωτότυπη εκδοχή του διάσημου αγωνιστικού Touareg 3 που τα τελευταία τρία χρόνια πρωταγωνιστεί στο πασίγνωστο αγώνα αντοχής. Η παρουσίαση του concept έγινε στο Κατάρ (μαζί με το Touareg Gold Edition και το XL1) σνομπάροντας την ελβετική έκθεση που ανοίγει τις πύλες της στις αρχές Μαρτίου.
Στο… θέμα μας, το Race Touareg 3 είναι εμπνευσμένο πάνω στην αγωνιστική εκδοχή με τη διαφορά πως είναι κατασκευασμένο για να κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους όπως ένα κανονικό SUV. Το αμάξωμα με τις εισαγωγές αέρα στην οροφή, τους λασπωτήρες στους τροχούς, τις χρυσαφένιες 18άρες ζάντες της BBS, την μεγάλη πίσω αεροτομή και το υπερυψωμένο σασί είναι αν μη τι άλλο ξεχωριστό. Το πλάτος ξεπερνά τα δύο μέτρα ενώ στο εσωτερικό τον… πρώτο λόγο έχει ο κλωβός ασφαλείας και τα bucket της Recaro.
Την κίνηση του πρωτότυπου Touareg αναλαμβάνει ο πεντακύλινδρος turbo-diesel των 2,5 lt που αποδίδει 310 PS και είναι ο ίδιος που κινεί και το αγωνιστικό μοντέλο. Φήμες θέλουν το Race Touareg 3 να παράγεται σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων με συλλεκτικό χαρακτήρα τιμώντας την 3ετή κυριαρχία της VW στο θεσμό του Ντακάρ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr