Αυτό είναι το νέο Renault Twingo

Το νέο Renault Twingo φέρνει κάποια καινούρια στοιχεία που δεν υπήρχαν στους προγόνους του: τη δυνατότητα παραμετροποίησης, την τεχνολογία αιχμής και τους ακραία οικονομικούς κινητήρες!

Κατά κάποιον τρόπο το Twingo ήταν πάντα μοντέρνο. Κάθε γενιά του είχε στοιχεία πρωτοποριακά που το έκαναν αρκετά δημοφιλές. Ωστόσο είναι ένα αυτοκίνητο που οι Γάλλοι τείνουν να... ξεχνούν (η πρώτη γενιά παρουσιάστηκε το 1993 και αντικαταστάθηκε το 2007!).
Το νέο Twingo διαθέτει πιο συμπαθητική σχεδιαστική ταυτότητα, η οποία μάλιστα αργότερα θα περάσει και στα υπόλοιπα μοντέλα της Renault. Στα 11 εξωτερικά του χρώματα προστέθηκαν άλλα τρία: Fuchsia, Bermuda Blue και Sirius Yellow (αποκλειστικά για την έκδοση RS). Από το εμπρός μέρος του νέου Twingo ξεχωρίζει το στρογγυλεμένο «χαμόγελο». Οι καμπύλες επιφάνειες κυριαρχούν στο υπόλοιπο αμάξωμα, καθώς και στο πίσω μέρος. Εκεί δεσπόζουν και τα νέα φωτιστικά σώματα με τα φώτα οπισθοπορείας.

Το εσωτερικό του Twingo είναι σαν μια παλέτα πάνω στην οποία κάθε έκδοση έχει τις δικές της πινελιές. Οι λιτές του γραμμές διανθίζονται με διάφορα χρώματα και υλικά που το κάνουν να δείχνει άλλοτε πιο άνετο και «θηλυκό» κι άλλοτε πιο σπορ και «αρσενικό». Οι χαρακτηρισμοί ανήκουν στους ίδιους τους Γάλλους, οπότε μην κατηγορείτε εμάς εάν δεν συμφωνείτε!

Η τέχνη της μοναδικότητας
Οι πελάτες της Renault έχουν πολλές επιλογές ώστε να δημιουργήσουν το «δικό τους» ξεχωριστό Twingo. Μερικές απ’ αυτές είναι οι 24 ζάντες, η δυνατότητα παραγγελίας με πάνινη πανοραμική οροφή (ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη πλέον), τα 20 σχέδια μεταλλικής οροφής, η δυνατότητα επιλογής χρώματος στους εξωτερικούς καθρέφτες και το πίσω σπόιλερ, τα πολλά σχέδια και υφάσματα των καθισμάτων, οι τέσσερις επιλογές για το χρώμα των αεραγωγών κ.ά. Αν θέλετε να εξερευνήσετε τις πιθανές επιλογές, επισκεφθείτε το twingo.renault.com, ξεκινήστε από τις έξι διαφορετικές εκδόσεις και παραμετροποιήστε τις όπως επιθυμείτε...

Οι Γάλλοι τονίζουν ιδιαίτερα ένα ακόμη νέο στοιχείο του καινούριου Twingo, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που θα είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο. Εκτός από το να παίζει μουσική, το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορεί να συνδεθεί με εξωτερικές συσκευές μέσω Bluetooth και θύρα USB και να δίνει συμβουλές οικονομικής οδήγησης σε πραγματικό χρόνο. Οι άνθρωποι της Renault έχουν διαπιστώσει ότι το όφελος που μπορεί να έχει κάποιος ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές είναι έως και 10% χαμηλότερη κατανάλωση.
Οπως υποστηρίζουν οι Γάλλοι, το γεγονός ότι το νέο Twingo βασίζεται στην πλατφόρμα του μεγαλύτερου Clio συνεπάγεται όχι μόνο μεγάλους χώρους (από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία του), αλλά και οδική συμπεριφορά και κράτημα μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Παράλληλα, στοιχεία όπως τα ανεξάρτητα αναδιπλούμενα και συρόμενα πίσω καθίσματα ανεβάζουν την πρακτικότητα και την ευελιξία σε υψηλό επίπεδο.

Αρχικά το νέο Twingo θα διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης (1.2 16V με 75 PS, TCe100 με 100 PS, 1.6 16V με 133 PS) και δύο πετρελαίου (dCi75 με 75 PS, dCi85 με 85 PS). Αργότερα στην γκάμα θα υπάρχουν και κινητήρες με εκπομπές ρύπων από 85 g/km! Ολα τα σύνολα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, ενώ ο 1.2 16V προαιρετικά και με ένα ρομποτικό 5τάχυτο.
Οι πωλήσεις του νέου Renault Twingo θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2012.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr