Mercedes SL 65 AMG: Respect… (video)

Mercedes SL 65 AMG: Respect… (video)

Οταν η Mercedes παρουσιάζει μια νέα γενιά της SL, απλά οι υπόλοιποι σωπαίνουν. Οταν μάλιστα αυτή είναι «ντοπαρισμένη» από την AMG, η σιωπή αντικαθίσταται από ενθουσιασμό…

Mercedes SL 65 AMG: Respect… (video)
Πριν από λίγες ημέρες οι άνθρωποι της Mercedes παρουσίασαν στις ΗΠΑ την SL 65 AMG, ένα αυτοκίνητο που λίγοι μπορούν να αποκτήσουν, πολλοί όμως να ονειρευτούν. Και μπορεί η Mercedes στη χώρα μας να μην υπολογίζει σε έναν ιδιαιτέρα μεγάλο αριθμό πωλήσεων, το σίγουρο όμως είναι πως κάποιοι συμπατριώτες μας θα την αποκτήσουν, όπως απέκτησαν εν μέσω κρίσης τρεις εξ αυτών την SLR των 300.000 ευρώ και ένας την ανοικτή έκδοση των 340.000 ευρώ.
Η SL 65 AMG είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί άνετα να μπει στο club των λεγόμενων dreamcars, των αυτοκινήτων που δίνουν τροφή στα όνειρά μας, που απλά φουντώνουν το πάθος μας.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας V12 διπλού turbo 6,0 lt, ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ 630 PS και μέγιστη ροπή που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 101,9 kgm. Το σύνολο αυτό συνδυάζεται με νέο κιβώτιο AMG Speedshift Plus 7G-Tronic, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης και έχει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας: Efficiency, Sport, Sport plus και Manual. Καινούριο είναι επίσης και το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης το οποίο προσαρμόζεται, όπως και η ανάρτηση, στο επιλεγμένο πρόγραμμα λειτουργίας.
Κλείσιμο

Η νέα SL 65 AMG είναι ταχύτερη από την προηγούμενη (0-100 km/h σε 4,0 sec, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h). Παράλληλα, έχει και χαμηλότερη κατανάλωση κατά 17%, με τα 11,6 lt/100 km σε μικτές συνθήκες -εφόσον επιτευχθούν- να είναι μια τιμή που συναντάς σε μικρομεσαία αυτοκίνητα. Αυτό επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, και από το μικρότερο κατά 170 κιλά βάρος του αυτοκινήτου. Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αποκτά το καινούριο εμπρός μέρος της AMG με «διπλή λεπίδα» από χρώμιο στη μάσκα. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και η τιμή του στη Γερμανία θα είναι 236.334 ευρώ.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης