Το νέο Mercedes Citan

Το νέο Mercedes Citan

Με το νέο Citan η Mercedes-Benz εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των μικρών επαγγελματικών οχημάτων. Tο νέο μικρό Van προσφέρεται σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων. Το νέο Citan διατίθεται ως επαγγελματικό όχημα σε τρία μήκη αμαξώματος...

Το νέο Mercedes Citan
Με το νέο Citan η Mercedes-Benz εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των μικρών επαγγελματικών οχημάτων. Tο νέο μικρό Van προσφέρεται σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων. Το νέο Citan διατίθεται ως επαγγελματικό όχημα σε τρία μήκη αμαξώματος – 3.94 m, 4.32 m και 4.71 m – και σε τρία διαφορετικά βάρη που φτάνουν έως το μέγιστο επιτρεπτό μικτό βάρος των 2.200 κιλών, ανάλογα με την έκδοση του οχήματος. Επίσης, οι πολλαπλές πόρτες φόρτωσης προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις . Εκτός από τις μεταφορικές του ικανότητες στην έκδοση panel van, το Citan διατίθεται και σε επιβατική έκδοση με πέντε θέσεις και αναδιπλούμενο πίσω ενιαίο κάθισμα, διατηρώντας ταυτόχρονα και μεγάλο χώρο για τις αποσκευές.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας ADAPTIVE ESP®, το οποίο λαμβάνει υπόψη και το φορτίο του οχήματος. Το καινοτόμο αυτό συστήματα ελέγχου οδικής συμπεριφοράς συνδυάζει τα ακόλουθα:
• Λειτουργίες αντιμπλοκαρίσματος τροχών ABS®
Κλείσιμο
• Δυναμικό έλεγχο οχήματος VDC®, που αντισταθμίζει τις τάσεις υπερστροφής και υποστροφής
• Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης TCS®
• Σύστημα ελέγχου αντιολίσθησης ASR®
• Σύστημα ελέγχου ροπής κίνησης και πέδησης
Επίσης, στο βασικό εξοπλισμό μεταξύ άλλων ανήκουν οι αερόσακοι (έως έξι ανάλογα με την έκδοση), υποβοήθηση εκκίνησης, φώτα πορείας ημέρας, ζώνες ασφαλείας με ρύθμιση ύψους, εντατήρες και περιοριστές δύναμης ζωνών ασφαλείας για τον οδηγό και το συνοδηγό.

Στην επαγγελματική έκδοση, ένα διαχωριστικό τοίχωμα με συρόμενο παράθυρο προστατεύει τον οδηγό και το συνοδηγό από τυχόν μετακινήσεις ή ανατροπή του φορτίου. Επιπλέον, στο χώρο φόρτωσης υπάρχουν κρίκοι στερέωσης φορτίου, πλαστικό κάλυμμα δαπέδου και επενδύσεις που δεν επιτρέπουν σε αιχμηρά αντικείμενα να καταστρέψουν το δάπεδο του χώρου φόρτωσης.

Χαρακτηριστική σχεδίαση & πλούσιος βασικός εξοπλισμός για μεγαλύτερη εργονομία και άνεση.
Χαρισματικοί σε απόδοση, οικονομία και φιλικότητα προς το περιβάλλον είναι οι κινητήρες του νέου Citan. Τρεις υπερτροφοδοτούμενοι πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού και υψηλής ροπής με απόδοση ισχύος  75 PS, 90PS & 110 PS καθώς και ο, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας ( 114 PS), καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις. Όλοι οι πετρελαιοκινητήρες διαθέτουν φίλτρο σωματιδίων στο βασικό εξοπλισμό. Τα κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων με μοχλό αλλαγής ταχυτήτων τύπου joystick είναι βολικά τοποθετημένα στην κεντρική κονσόλα μεταδίδοντας την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς.

Επίσης, για μείωση στην κατανάλωση, η βενζινοκίνητη έκδοση διαθέτει το πακέτο BlueEFFICIENCY στο βασικό εξοπλισμό, το οποίο είναι προαιρετικό για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Μεταξύ άλλων, το πακέτο αποτελείται από τη λειτουργία ECO start/stop, τη διαχείριση μπαταρίας και δυναμό και τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης ανάλογα με την έκδοση του οχήματος. Επίσης, η ένδειξη αλλαγής ταχυτήτων βοηθά τον οδηγό του νέου Citan να οδηγεί με οικονομικό τρόπο. Επιπλέον, το Citan προσφέρει μεγάλα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων που φτάνουν τα 40.000 χλμ. ή δύο χρόνια.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης