Η 3θυρη BMW Σειρά 1

Η 3θυρη BMW Σειρά 1

Περίπου έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα της 5θυρης σειράς 1, οι άνθρωποι της BMW έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες από το τρίθυρο hatchback αδελφάκι της. Σχεδιαστικά το νέο μοντέλο δεν έχει διαφορές από το πεντάθυρο, με εξαίρεση τις μεγαλύτερες πλαϊνές πόρτες, οι οποίες έχουν και παράθυρα χωρίς πλαίσιο...

Η 3θυρη BMW Σειρά 1
Περίπου έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα της 5θυρης σειράς 1, οι άνθρωποι της BMW έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες από το τρίθυρο hatchback αδελφάκι της.
Σχεδιαστικά το νέο μοντέλο δεν έχει διαφορές από το πεντάθυρο, με εξαίρεση τις μεγαλύτερες πλαϊνές πόρτες, οι οποίες έχουν και παράθυρα χωρίς πλαίσιο. Οι άνθρωποι της BMW επισημαίνουν ότι σε σύγκριση με την 3θυρη σειρά 1 προηγούμενης γενιάς, το νέο μοντέλο προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια (+21 mm) και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (+30 lt).
Με την ευκαιρία παρουσίασης του νέου μοντέλου, οι Γερμανοί εισαγάγουν στην γκάμα της σειράς 1 δύο νέες εκδόσεις: την 114i, η οποία έχει κινητήρα 1.6 turbo με απόδοση 102 PS και την M135i, η οποία φορά μοτέρ 3,0 lt που αποδίδει 320 PS στις 5.800 rpm κι έχει μέγιστη ροπή 45,9 kgm από τις 1.300 rpm έως τις 4.500 rpm!

Κλείσιμο
Η νέα κορυφαία έκδοση έχει τελική ταχύτητα 250 km/h και για την επιτάχυνση 0-100 km/h χρειάζεται 5,1 sec (με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων), ή 4,9 sec (με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων). Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει σπορ ανάρτηση, βελτιωμένο τιμόνι και καλύτερο σύστημα πέδησης.
Σχεδιαστικά ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους διαφορετικούς προφυλακτήρες, τον αεροδυναμικό διαχύτη, τις ζάντες 18 ιντσών, τα αλουμινένια καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών, τα σπορ καθίσματα κ.ά.

Οι άνθρωποι της BMW έχουν ανακοινώσει ότι από τον Νοέμβριο στην γκάμα της σειράς 1 θα προστεθούν δύο νέες εκδόσεις (η 120d με κινητήρας 185 ίππων και η 118i με μοτέρ βενζίνης απόδοσης 170 PS).
Επίσης, στο μέλλον θα υπάρξουν και δύο τετρακίνητες εκδόσεις: η 120d xDrive και η M135i xDrive.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης