Το Audi A3 έγινε μικρό… Α4

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου η Audi σκοπεύει να εμπλουτίσει την γκάμα του A3 με μία νέα έκδοση που θα έχει τέσσερις πόρτες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου η Audi σκοπεύει να εμπλουτίσει την γκάμα του A3 με μία νέα έκδοση που θα έχει τέσσερις πόρτες. Έτσι, μαζί με τις τρίθυρες, κάμπριο και πεντάθυρες εκδόσεις θα συνυπάρξει από το 2011 και η σεντάν που προφανώς απευθύνεται σε πιο συντηρητικό κοινό αλλά και όσους συμπαθούν το κλασικό σχήμα των τριών όγκων που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αμερικανική και κινεζική αγορά (αρκετά και στην δική μας).
Παράλληλα το σεντάν Α3 θα αποτελέσει τον αντίπαλο αντίστοιχων μοντέλων που ετοιμάζουν οι BMW και Mercedes βασισμένα στην σειρά 1 και A-Class αντίστοιχα.

Από την άλλη οι ιθύνοντες της εταιρίας προβάλλουν το Audi A3 Sedan ως την αναβίωση του κλασικού Audi 80 αναπολώντας προηγούμενες δεκαετίες. Σχετικά με τα μηχανικά μέρη αυτά θα βασίζονται στα υπόλοιπα Α3 ενώ το δάπεδο θα είναι νέο (ίσως το ίδιο με του VW Jetta;) με το αμάξωμα να μην ξεπερνά τα 4,5 μέτρα σε μήκος.
Θα παραχθεί σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις ενώ η σειρά των κινητήρων θα ξεκινά από τον 1.4 TSI έως και την κορυφαία έκδοση των 2,5 lt με τον κινητήρα του επερχόμενου RS3.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr