Video: Αυτή είναι η... καυτή BMW 1M!

Μετά από σωρεία διαρροών και teaser φωτογραφιών στο διαδίκτυο σας αποκαλύπτουμε την ισχυρότερη… μικρότερη BMW που αποτελεί τον πιο καυτό άσο στο μανίκι της εταιρίας. Ο λόγος για την 1 Μ Coupe που θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Ιανουαρίου...

Μετά από σωρεία διαρροών και teaser φωτογραφιών στο διαδίκτυο σας αποκαλύπτουμε την ισχυρότερη… μικρότερη BMW που αποτελεί τον πιο καυτό άσο στο μανίκι της εταιρίας. Ο λόγος για την 1 Μ Coupe που θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Ιανουαρίου στην έκθεση του Detroit ενώ την άνοιξη θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις αρχής γενομένης από την γερμανική αγορά (50.500 ευρώ με τους φόρους).

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και στο βίντεο δε χρειάζεται και πολύ για να ξεχωρίσεις το μυώδες και... ντοπαρισμένο αμάξωμα από το οποίο ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές του αέρα, οι ευμεγέθεις προφυλακτήρες, οι τροχοί 19 ιντσών και διάφορα άλλα καλούδια. Στο εσωτερικό πνέει αντίστοιχος «πολεμικός» αέρας με τον σκούρο διάκοσμο να σπάει η πορτοκαλί ραφή των καθισμάτων. Οι ιθύνοντες της εταιρίας στέκονται στο συνολικό βάρος του αμαξώματος που δεν ξεπερνά τον ενάμιση τόνο ενώ μιλούν και για την κατανομή της αναλογίας 52% εμπρός και 48% πίσω.



Φυσικά, το ενδιαφέρον κρύβεται κάτω από το καπό όπου υπάρχει ο τρίλιτρος turbo κινητήρας που αποδίδει 340 PS και 51 kgm ροπής. Στη εκρηκτική του απόδοση συμβάλλει το σύστημα υπερτροφοδότησης και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακές επιδόσεις: 0-100 km/h σε 4,9 sec και 0-200 km/h σε 17,3 sec! Για να τιθασευτεί η ισχύς που φτάνει στους πίσω τροχούς στον πίσω άξονα υπάρχει το διαφορικό «M differential» ενώ σημαντικές ενισχύσεις έχουν γίνει στην ανάρτηση. Ένα σπορ αυτοκίνητο όμως δεν πρέπει μόνο να επιταχύνει αλλά και να επιβραδύνει για αυτό υπάρχουν αναβαθμισμένα δισκόφρενα με δίσκους 350 mm εμπρός και 340 mm πίσω.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr