Φόρος τιμής στο Σιμοντσέλι!

Σοκαρισμένη είναι στο σύνολό της η κοινότητα του motorsports από το θάνατο του νεαρού 24χρονου Ιταλού Μάρκο Σιμοντσέλι που έχασε χτες τη ζωή του αγωνιζόμενος στο Moto GP Mαλαισίας ύστερα από σύγκρουση στο 2ο γύρο του αγώνα.

Σοκαρισμένη είναι στο σύνολό της η κοινότητα του motorsports από το θάνατο του νεαρού 24χρονου Ιταλού Μάρκο Σιμοντσέλι που έχασε χτες τη ζωή του αγωνιζόμενος στο Moto GP Mαλαισίας ύστερα από σύγκρουση στο 2ο γύρο του αγώνα. Αρκετοί συναθλητές του αλλά και άνθρωποι από το χώρο της F1 έστειλαν συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του εκλιπόντα.

Νίκι Χέιντεν, αναβάτης Ducati:
Κάποιες  στιγμές η ζωή χάνει το νόημά της. Αναπαύσου εν ειρήνη #58 ήσουν αστέρι και στην πίστα και εκτός αυτής. Θα μας λείψεις.

Μαρκ Γουέμπερ, F1:
Αναπαύσου εν ειρήνη Μάρκο. Ένα ξεχωριστό ταλέντο που θα λείψει. Σκέφτομαι τα αγαπημένα σου πρόσωπα και τους ανθρώπους στα πάντοκ του Moto GP.

Moto GP:
Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Μάρκο, στους φίλους του και την ομάδα του για την τραγική του απώλεια.

Williams F1:
Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του Μάρκο και τους φίλους του μετά την απώλεια του.

Έκι Κοβαλάινεν, F1:
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το αστέρι του Moto GP, Μάρκο Σιμοντσέλι έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα χάθηκε ένα σπουδαίο ταλέντο σήμερα.

Σούι Νακαμότο, πρόεδρος HRC:
Δε βρίσκω λόγια. Ο Μάρκο ήταν πολύ ωραίος τύπος και ταλαντούχος αναβάτης. Κάποιες φορές ήμουν σκληρός μαζί του όπως μετά το πρώτο του βάθρο στο Μπρνο που του είπα ότι συνέβη τυχαία. Θύμωσε πολύ αλλά εγώ ήθελα να του δώσω κίνητρο για να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο καθώς έβλεπα τις δυνατότητές του. Είχα σχεδιάσει πως θα πανηγυρίζαμε όταν θα κέρδιζε για πρώτη φορά. Τον ευχαριστώ για ότι μου έδωσε και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του γι’ αυτή την τραγική στιγμή.

Ντάνι Πεντρόσα, αναβάτης:
Ήταν μοιραία σύγκρουση. Όλοι στα πάντοκ ήμαστε σοκαρισμένοι. Πολλές φορές ξεχνάμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το άθλημα. Όταν υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής χάνεται το νόημα. Όλοι ασχολούμαστε με κάτι που αγαπάμε αλλά σήμερα αυτό δεν έχει νόημα.

Κέισι Στόνερ, αναβάτης:
Είμαι σοκαρισμένος με την απώλεια. Όταν συμβαίνουν τέτοια δυστυχήματα και θυμόμαστε πόσο πολύτιμη είναι η ζωή αρρωσταίνω ψυχικά. Λυπάμαι τους γονείς του δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε τώρα η σκέψη μου είναι μαζί τους. Ελπίζω να μείνουν ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν την τραγωδία.

Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, οδηγός:
Αναπαύσου εν ειρήνη. Ήταν ωραίος τύπος, οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του και τους φίλους του.

Yamaha Moto GP:
Συλλυπητήρια στους οικείους του. Ήταν ένας άξιος ανταγωνιστής και το νέο αστέρι των Moto GP.

Βαλεντίνο Ρόσι:
Τον είχα σα μικρότερο αδερφό μου. Όσο σκληρός ήταν στην πίστα τόσο γλυκός ήταν στη ζωή. Δεν μπορώ να πιστέψω τι έχει συμβεί θα μου λείψει πολύ.

Λούκα ντι Μοντεζέμολο, πρόεδρος Ferrari:
Είμαι πολύ λυπημένος. Είχα εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα, το ταλέντο και το πείσμα του φέτος. Οι ικανότητες του μου θύμιζαν το Ζυλ Βιλνέβ, η μοίρα επιφύλασσε και για τους δυο το ίδιο τέλος. Εκ μέρους της Ferrari συλλυπητήρια στους οικείους του.

Στέφανο Ντομενικάλι, αγ. διευθ. Ferrari:
Ο θάνατος του Σιμοντσέλι αλλά και αυτός του Νταν Γουέλτον μια βδομάδα νωρίτερα στο Λας Βέγκας μας θυμίζουν πόσο εκτεθειμένοι είναι οι οδηγοί που αγωνίζονται στο motorsports. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr