Ράλι Ντακάρ: Σάινθ μπροστά, ανεβαίνει ο Ορφανός!

Ράλι Ντακάρ: Σάινθ μπροστά, ανεβαίνει ο Ορφανός!

H δεύτερη μέρα του Ντακάρ συνεχίστηκε με την ειδική Cordoba-San Miguel όπου τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά διένυσαν 324 km ενώ οι μοτοσικλέτες και τα quad 300 km.

Ράλι Ντακάρ: Σάινθ μπροστά, ανεβαίνει ο Ορφανός!

H δεύτερη μέρα του Ντακάρ συνεχίστηκε με την ειδική Cordoba-San Miguel όπου τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά διένυσαν 324 km ενώ οι μοτοσικλέτες και τα quad 300 km. Ταχύτερος στα αυτοκίνητα ήταν ξανά ο Κάρλος Σάινθ με το VW Touareg ενώ στις μοτοσικλέτες τη νίκη πήρε ο Κριλ Ντέσπερς με KTM. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της διαδρομής αρκετά πληρώματα αυτοκινήτων αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω βροχής όχι όμως και τα quad όπου ο Μάρκος Πατρονέλι νίκησε την ειδική και πέρασε στην 2η θέση της γενικής κατάταξης.

 

Κλείσιμο

Δείτε την γενική κατάταξη στα αυτοκίνητα, στις μοτοσικλέτες και στα Quad

Ο Βασίλης Ορφανός είχε μία καλή μέρα αφού τερμάτισε στην 92η θέση και ανέβηκε στην 91η της γενικής κατάταξης.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ομάδας: «…μετά από μια νύχτα υπό βροχή στο bivouac της Cordoba, η αγωνιστική ημέρα (stage 2 – Δευτέρα 3 Ιανουαρίου) κατέληξε για τον Βασίλη Ορφανό με ένα άλμα θέσεων. Σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία των διοργανωτών στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (
www.dakar.com), o Έλληνας οδηγός βρίσκεται στην 91η θέση (06:42:42 στην ειδική), κερδίζοντας σταθερά έδαφος. «Και η σημερινή ειδική ήταν δύσκολη με πολλή σκόνη και γι’αυτό δεν υπήρχε κανένας λόγος να ρισκάρω σε αυτό το σημείο. Η σκόνη άλλωστε ήταν και ο λόγος για το 1 λεπτό ποινής που μου επεβλήθη για παραβίαση του ορίου ταχύτητας καθώς προσπέρασα την ειδική πινακίδα», δηλώνει ο ίδιος.

Στις εγκαταλείψεις 170 μηχανές βρέθηκαν στο σημείο εκκίνησης τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου για το stage 2. 16 οδηγοί πήραν ήδη το δρόμο της επιστροφής για τις πατρίδες τους σε ένα σημείο που το Rally Dakar έχει πολύ δρόμο μπροστά του. «Τα δύσκολα έρχονται», λέει ο Βασίλης Ορφανός ο οποίος την Τρίτη 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει μαζί με τους υπόλοιπους οδηγούς για ένα ετάπ που θυμίζει την Οδύσσεια: 521 χιλιόμετρα χρονομετρημένης διαδρομής όλο και πιο κοντά στην έρημο Ατακάμα, ακόμα πιο κοντά στα σύνορα με τη Χιλή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης