Το νέο… φιξ του Netflix

Το νέο… φιξ του Netflix

Το Netflix προσπαθεί με το “Marco Polo” να δώσει τη δική του απάντηση στο “Game of thrones” 

 

Το νέο… φιξ του Netflix
Ο Δεκέμβριος ήταν ένας καλός μήνας για το Netflix
. Ηδη την πρώτη του μηνός ανακοίνωσε με ένα teaser την ημερομηνία διάθεσης του τρίτου κύκλου της σειράς “House of cards”, προκαλώντας φρενίτιδα στα social media (επί τη ευκαιρία, η ημερομηνία που γυρεύεις είναι 27 Φεβρουαρίου 2015). Η υπηρεσία video-streaming δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό, καθώς στις 12 Δεκεμβρίου διέθεσε (κατά τον συνήθη για αυτήν τρόπο) ολόκληρο τον πρώτο κύκλο της πολυαναμενόμενης υπερπαραγωγής
“Marco Polo”. Και όταν λέμε «υπερπαραγωγή», το εννοούμε: το μπάτζετ της (90 εκατ. δολάρια μόνο για την πρώτη σεζόν) μπορεί να συγκριθεί μόνο με το “Game of thrones”, το καμάρι του HBO.
Κλείσιμο

Με αυτή την κίνηση το Netflix προσπαθεί να κάνει μπάσιμο στη διεθνή αγορά, τη στιγμή που οι νέοι συνδρομητές στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να μειώνονται. Εχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιό της επιτυχίες όπως το “House of cards” και το “Orange Is the New Black”, η υπηρεσία προσπαθεί να αποκτήσει παγκόσμια απήχηση χάρη σε μία σειρά στην οποία η μυστηριώδης Ανατολή συναντά τη Δύση. Το “Marco Polo”
διηγείται την ιστορία του Βενετού τυχοδιώκτη στην αυλή του Κουμπλάι Χαν, σε μία περίοδο που ο τελευταίος προσπαθεί να εξαλείψει τους τελευταίους θύλακες αντίστασης στην Κίνα και να γίνει ο ηγέτης της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας στον κόσμο.



Η πρώτη σεζόν έχει προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα ανάμεσα στο κοινό. Σίγουρα, τα λεφτά που έπεσαν στην παραγωγή έπιασαν τόπο: από τους τίτλους αρχής, μέχρι τα τοπία της ερήμου και της στέπας που κόβουν την ανάσα (η σειρά γυρίστηκε στην Ιταλία, τη Μαλαισία και το Καζακστάν - στα σχέδια ήταν και η Κίνα, αλλά οι τοπικές αρχές είχαν άλλη άποψη) και από τις άρτιες σκηνές μάχης σώμα με σώμα μέχρι τις ερωτικές σκηνές (που δεν θα μπορούσαν παρά να βρίσκονται σε αφθονία και εδώ). Η παραγωγή προσέλαβε δασκάλους πολεμικών τεχνών, πολιτισμικούς συμβούλους και ιστορικούς, προκειμένου να απεικονιστεί ρεαλιστικά ο κόσμος του 13ου αιώνα. Ετσι, έχουν προσεχθεί ακόμα και λεπτομέρειες όπως ο τρόπος υπόκλισης απέναντι στον μεγάλο αυτοκράτορα (οι Λατίνοι διασχίζουν στα τέσσερα την αίθουσα του οικοδεσπότη μέχρι να βρεθούν ενώπιόν του), ο ανασκολοπισμός των ηττημένων, ακόμα και το κράτημα της ασπίδας κατά την ιππασία.

Παρόλα αυτά, δεν λείπουν οι αδυναμίες και μάλιστα σε σημαντικά πεδία. Κατ’ αρχάς, το story-telling παρουσιάζει ορισμένες ανισορροπίες, όπως η σχέση μεταξύ του Marco και του πατέρα του. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι αν και θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη έμφαση στην ιστορία του Μάρκο (εξάλλου, η σειρά έχει το όνομά του), τελικά η αφήγηση εστιάζει περισσότερο στην ιστορία του Κουμπλάι Χαν και στη ζωή μέσα στην πολιορκημένη πόλη Ξιανγιάνγκ, όπου βρίσκονται οι Κινέζοι επαναστάτες υπό τη δυναστεία των Σονγκ. Αυτό οφείλεται τόσο στην ίδια την προτίμηση που δείχνουν οι σεναριογράφοι, όσο και στην παθητική ερμηνεία του πρωταγωνιστή. Ο Λορένζο Ρικέλμι, ένας νεαρός Ιταλός ηθοποιός που επιλέχθηκε για τον ρόλο του Μάρκο Πόλο, αποδεικνύεται ένα στοίχημα που χάθηκε για τους παραγωγούς και φαίνεται πως επισκιάζεται πλήρως από την εξαιρετική ερμηνεία του Μπένεντικτ Γουόνγκ στον ρόλο του Μογγόλου ηγέτη. Μήπως η σειρά θα πρέπει να μετονομαστεί του χρόνου (και εάν συνεχιστεί) σε “Kublai Khan”;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης