Κοκτέιλ με superfoods
16.03.2015
08:03
Φτιάξε -ή παρήγγειλε- το δικό σου κοκτέιλ με υπερτροφές
Ο Χάρης Μπονάνος
Εδώ και τέσσερις μήνες λοιπόν βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, Καλαμιώτου 16, στο Chaplin Coffee & Cocktail Bar. Ενα σχετικά καινούργιο μαγαζί, που λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2013 και του προσέφερε τη δυνατότητα να δημιουργήσει κάτι εντελώς πρωτότυπο: τα κοκτέιλ με υπερτροφές. «Ενα από αυτά που σερβίρουμε είναι το Male Pornstar. Ανάμεσα στα συστατικά του βρίσκεις μπράντι, γκρέιπφρουτ, bitter orange, 5-6 φύλλα δυόσμου, σιρόπι μέλι και στιμένο lime», εξηγεί με χαμόγελο.
εδώ και εννιά περίπου χρόνια εργάζεται ως μπάρμαν σε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας. Τα τελευταία τέσσερα ωστόσο αποφάσισε να ασχοληθεί συστηματικά και με τα κοκτέιλ, τα οποία όπως υποστηρίζει είναι και η αδυναμία του. «Εχω βρεθεί πίσω από τις μπάρες μαγαζιών σε Φλοίσβο, Γλυφάδα, Κεφαλάρι, Ιλίσσια αλλά και ξενοδοχείων πέντε αστέρων στη Σαντορίνη. Λατρεύω τη μαγειρική αλλά κυρίως μου αρέσει να εξελίσσομαι πάνω στη δουλειά μου και να δημιουργώ πρωτότυπες γεύσεις».Εδώ και τέσσερις μήνες λοιπόν βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, Καλαμιώτου 16, στο Chaplin Coffee & Cocktail Bar. Ενα σχετικά καινούργιο μαγαζί, που λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2013 και του προσέφερε τη δυνατότητα να δημιουργήσει κάτι εντελώς πρωτότυπο: τα κοκτέιλ με υπερτροφές. «Ενα από αυτά που σερβίρουμε είναι το Male Pornstar. Ανάμεσα στα συστατικά του βρίσκεις μπράντι, γκρέιπφρουτ, bitter orange, 5-6 φύλλα δυόσμου, σιρόπι μέλι και στιμένο lime», εξηγεί με χαμόγελο.
Διαβάζοντας βέβαια τα συστατικά, παρατηρεί κανείς πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αναλογίες για να μπορέσει κανείς να φτιάξει κάτι αντίστοιχο μόνος του. Του το λέμε και αμέσως προθυμοποιείται να μας περιγράψει ένα δικής του έμπνευσης βήμα - βήμα, αφού όπως τονίζει «έτσι κι αλλιώς το χέρι είναι που παίζει ρόλο στην παρασκευή του καλού κοκτέιλ».
Αναλυτικά λοιπόν τα συστατικά για το “Noisette et citron”:
60 ml βότκα
20 ml lime
1 κουταλιά (bar spoon) lemon curd (πάστα λεμονιού)
1 δόση (dash) Cherry Bitters
15 ml σιρόπι φουντουκιού
10 ml σιρόπι βανίλιας
Στο shaking προσθέτουμε 1 κουταλιά γκότζι μπέρι και κράνμπερι
Αφού σερβίρουμε στο ποτήρι, προσθέτουμε γαρνιτούρα 1 φλούδα πορτοκάλι, κορυφή δυόσμου και λίγα superfoods της επιλογής μας.
Σε περίπτωση τώρα που δεν τα καταφέρεις, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να επισκεφθείς το Chaplin και να έρθει το ποτό έτοιμο στο τραπέζι σου. Ο χώρος είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 08:30 το πρωί για καφέ έως αργά το βράδυ για ποτό, ενώ ο Χάρης βρίσκεται εκεί από Τετάρτη έως Κυριακή βράδυ. Οι μουσικές κινούνται ανάμεσα σε ροκ, ποπ και τζαζ, ανάλογα πάντα με τις διαθέσεις του ατόμου που βρίσκεται στα decks. Το μαγαζί προσφέρει επίσης ελαφρύ φαγητό αλλά και μια αρκετά μεγάλη γκάμα ποτών. Ποιος νοιάζεται όμως όταν μπορεί να παραγγείλει τέτοια κοκτέιλ;
Φωτογραφίες: Δώρα Καλακίδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr