Αστυνομικό θέατρο νέας γενιάς

Αστυνομικό θέατρο νέας γενιάς

Dead Nature, μία παράσταση που συνδυάζει τη ζωντανή δράση με τα motion graphics

Αστυνομικό θέατρο νέας γενιάς
«Κάποιοι γεννιούνται για να ζουν και κάποιοι για να πεθαίνουν». Με τη φράση αυτή επέλεξαν οι συντελεστές του Dead Nature να συνοδεύσουν την αστυνομική παράσταση που ανεβάζουν κάθε Τετάρτη στο Θέατρο από Μηχανής στο Μεταξουργείο. Οπως εξηγεί ο σκηνοθέτης, Παναγιώτης Βασιλείου
, ο ίδιος έφτιαξε τον σκελετό του έργου «και μετά όλη η όμαδα, κυρίως οι ηθοποιοί, επενέβησαν πάνω στους ρόλους τους».

Κλείσιμο


Η υπόθεση σε βάζει απευθείας στο κλίμα της παράστασης: «04:00. Ξημερώματα. Ο αστυνόμος στέκεται απέναντι από το πτώμα της. Μισή ώρα αργότερα, οι γονείς της έχουν ήδη ενημερωθεί. Μία ώρα αργότερα, βρισκόμαστε 15 ώρες πριν από το βραδινό δελτίο ειδήσεων. Στην ατμόσφαιρα της πόλης μυρίζει το φρέσκο αίμα ενός φρικτού εγκλήματος. 2 Μέρες. 4 Μαρτυρίες. 7 Πρόσωπα».



Σύμφωνα με τον Παναγιώτη, αφορμή για να ξεκινήσει να συνθέτει το έργο ήταν η ζώη του δρόμου με την οποία τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι εικαστικοί-τεχνικοί συντελεστές, έχουν έρθει σε επαφή απο μικρή ηλικία λόγω δουλειάς και λόγω της σχέσης τους με το γκράφιτι. «Την αθέατη -και παράλληλα γοητευτική- πλεύρα της νυχτερινής Αθήνας, που δεν σταματά να μας γοητεύει, είναι σκοπός μας να αποτυπώσουμε», λέει χαρακτηριστικά.



Ταυτόχρονα με τη δράση επί σκηνής, οι θεατές παρακολουθούν στο background και μία σειρά από motion graphics. «Τα βίντεο και το sound design είναι Μέσα τα οποία χρησιμοποιούνται έντονα τα τελευταία χρόνια στις τέχνες», υποστηρίζει ο δημιουργός τους, Κωνσταντίνος Κοίλαρης. «Αυτό γίνεται λόγω και της ένταξης του σινεμά στην καθημερινή μας ζωή. Χρέος του κάθε δημιουργού είναι να χρησιμοποιεί στο έπακρον τα Μέσα της εποχής του. Μέσω αυτών καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που δεν είναι αμιγώς θεατρικής αισθητικής αλλά έχει άρωμα κινηματογραφικό».



Info

Παίζουν: Μαρία Αδάμου, Παναγιώτης Βασιλείου, Στέλιος Γιαννακός, Σπύρος Δευτεραίος, Θωμάς Διακοδαυίδ, Μαρίκα Θεοδωροπούλου, Βικτώρια Μαντά
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Βασιλείου
Σκηνογραφία: Αδριανός Αγγελόπουλος
Ενδυματολογία: Μάρα Καλλίνικου
Μουσική: Jessy Blue
Sound design: Γιάννης Ανδριτσόπουλος
Motion graphics: Κωνσταντίνος Κοίλαρης
Κίνηση: Γιάννης Νικολαΐδης

Κάθε Τετάρτη στις 10μμ, έως τις 17 Ιουνίου
Θέατρο από Μηχανής, Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5231131

Τιμές εισητηρίων: 14 ευρώ και 10 ευρώ (μειωμένο)
Διάρκεια: 90 λεπτά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης