Λογοτεχνικοί ήρωες στο υπόγειο

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί αμαρτωλούς ήρωες του Ντοστογιέφσκι σε μια πρωτότυπη συνάντηση από τις 19 Οκτωβρίου

Ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο Θύμιος Κούκιος, ο Ντένης Μακρής, ο Μιλτιάδης Φιορέντζης και ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος γίνονται… αμαρτωλοί από τις 19 Οκτωβρίου και συναντιούνται στο υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Οι πέντε ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Οι μεγάλοι αμαρτωλοί» που δανείζεται ήρωες από τα βιβλία «Έγκλημα και τιμωρία», «Οι Δαιμονισμένοι» και «Αδελφοί Καραμάζοφ» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Ο Κωνσταντίνος Χατζής και ο Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος υπογράφουν αυτή την πρωτότυπη συνάντηση και βάζουν τον έναν απέναντι στον άλλο να λένε την αλήθεια τους και να παρακολουθούν την τιμωρία τους. Ο Ρασκόλνικοφ, ο Σταυρόγκιν, ο Σμερντιακόφ, ο Ιβάν Καραμάζοφ, αντιμετωπίζουν τις αμαρτίες τους, έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την αλήθεια τους, αυτοαναιρούνται, καταστρέφονται, φτάνουν να δουν το βάθος της Ύπαρξής τους. Απέναντι τους ο Πορφύρης, ο Τύχων και ο Διάβολος, όλοι τους ερμηνευμένοι από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου.

Το σαρκαστικό και δαιμονικό χιούμορ του Ντοστογιέφσκι αποτελεί το όχημα για αυτή τη μεγάλη μάχη, μέσα από ένα παιχνίδι σχέσεων και αυτογνωσίας και -κυρίως- μέσα από την «κωμική» κατάσταση της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. «Μην ξεχνάτε. Ο κόσμος αγαπάει τον βούρκο του και δε θέλει να του τον αναταράζουν. Γι’ αυτό και θα γελοιοποιήσουν την πράξη σας. Η γελοιοποίηση είναι το ισχυρότερο όπλο», έγραψε ο μεγάλος λογοτέχνης και οι συντελεστές της παράστασης το κάνουν πράξη.

Info
Οι μεγάλοι αμαρτωλοί
Από τις 19 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206
Διασκευή -μετάφραση: Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος, Κωνσταντίνος Χατζής
Σκηνοθεσία/Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής
Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μάνος Καρατζογιάννης, Θύμιος Κούκιος, Ντένης Μακρής, Μιλτιάδης Φιορέντζης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr