Ένας «τσάρος» στην Καισαριανή
13.10.2015
07:51
Το νέο μπαρ της ιστορικής γειτονιάς έχει τη δική του συνταγή για όμορφες στιγμές
Η αγάπη τους για τον καλό καφέ ώθησε αρχικά τη Ράνια Παφλιά-Φουρλεμάδη και τον σύζυγό της, Άγγελο Φουρλεμάδη, με την πολύτιμη συνδρομή του συνεργάτη τους Γιάννη Κανέλλου, να ανοίξουν το speciallity cafe lounge bar «CZAR» στην οδό Εθν. Αντιστάσεως 62-64. Από τον Ιούνιο, λοιπόν, ο «τσάρος» έχει γίνει το νέο αγαπημένο στέκι της γειτονιάς. Και αυτό διότι συνδυάζει το μοντέρνο design, στο οποίο πρώτο ρόλο έχουν το ξύλο και το μέταλλο με σαφείς αναφορές στην παράδοση -όπως το πάτωμα που είναι στρωμένο με ασπρόμαυρα πλακάκια vintage-, με τα αποκλειστικά προϊόντα.
Η Ράνια, γέννημα θρέμα της περιοχής, έκανε σπουδές ως business administrator, ταξίδεψε αρκετά με τον Άγγελο ο οποίος είναι μηχανολόγος μηχανικός, και μου εξηγεί γιατί θέλησαν να κάνουν «κάτι ιδιαίτερο». «Λατρεύουμε τον καφέ και θέλαμε να δοκιμάζουμε τις καλύτερες ποικιλίες», λέει, καθώς μιλάμε στο άνετο μπαρ του ισογείου - το μαγαζί διαθέτει και ωραίο πατάρι. «Πριν από λίγους μήνες, και μετά από ώριμη σκέψη, είπαμε ότι είναι καιρός να προτείνουμε εμείς κάτι νέο στον χώρο, με τη βοήθεια του Γιάννη, ο οποίος έχει μεγάλη πείρα στο αντικείμενο, το κάναμε επιτέλους πραγματικότητα».
Η… πραγματικότητά τους περιλαμβάνει τρία χαρμάνια που καβουρδίζονται ειδικά γι αυτούς, ενώ το μαγαζί διαθέτει και αρκετές άλλες ποικιλίες καφέ, με τον ελληνικό να αξίζει ειδικής αναφοράς αφού σερβίρεται με γλυκό κουταλιού. Παράλληλα προσφέρουν συνδυασμούς τσαγιού, κρασιά, μπύρες, ποτά και κοκτέιλ, καθώς και κρύα πιάτα όπως σαλάτες κοτόπουλου, σολωμού και προσιούτο, σάντουιτς με σολωμό, κοτόπουλο, σύγκλινο, παρμεζάνα ή λαχανικά. Στη γλυκειά τους πλευρά βρίσκουμε αρωματικές σοκολάτες «υψηλής ποιότητας» από φυτείες της Καραϊβικής. Τα κρασιά ξεκινούν από 4 ευρώ, οι μπύρες από 3,50 ευρώ, τα κοκτέιλ από 7,50 ευρώ και τα ποτά από 6,50 ευρώ. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι προσοχή έχει δοθεί και στους σπιτικούς φυσικούς χυμούς και τα γλυκά ημέρας.
Η Ράνια, γέννημα θρέμα της περιοχής, έκανε σπουδές ως business administrator, ταξίδεψε αρκετά με τον Άγγελο ο οποίος είναι μηχανολόγος μηχανικός, και μου εξηγεί γιατί θέλησαν να κάνουν «κάτι ιδιαίτερο». «Λατρεύουμε τον καφέ και θέλαμε να δοκιμάζουμε τις καλύτερες ποικιλίες», λέει, καθώς μιλάμε στο άνετο μπαρ του ισογείου - το μαγαζί διαθέτει και ωραίο πατάρι. «Πριν από λίγους μήνες, και μετά από ώριμη σκέψη, είπαμε ότι είναι καιρός να προτείνουμε εμείς κάτι νέο στον χώρο, με τη βοήθεια του Γιάννη, ο οποίος έχει μεγάλη πείρα στο αντικείμενο, το κάναμε επιτέλους πραγματικότητα».
Η… πραγματικότητά τους περιλαμβάνει τρία χαρμάνια που καβουρδίζονται ειδικά γι αυτούς, ενώ το μαγαζί διαθέτει και αρκετές άλλες ποικιλίες καφέ, με τον ελληνικό να αξίζει ειδικής αναφοράς αφού σερβίρεται με γλυκό κουταλιού. Παράλληλα προσφέρουν συνδυασμούς τσαγιού, κρασιά, μπύρες, ποτά και κοκτέιλ, καθώς και κρύα πιάτα όπως σαλάτες κοτόπουλου, σολωμού και προσιούτο, σάντουιτς με σολωμό, κοτόπουλο, σύγκλινο, παρμεζάνα ή λαχανικά. Στη γλυκειά τους πλευρά βρίσκουμε αρωματικές σοκολάτες «υψηλής ποιότητας» από φυτείες της Καραϊβικής. Τα κρασιά ξεκινούν από 4 ευρώ, οι μπύρες από 3,50 ευρώ, τα κοκτέιλ από 7,50 ευρώ και τα ποτά από 6,50 ευρώ. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι προσοχή έχει δοθεί και στους σπιτικούς φυσικούς χυμούς και τα γλυκά ημέρας.
«Το όνομα επιλέχτηκε επειδή μας άρεσε και θύμιζε τα αρχικά μας», λέει η Ράνια, «αλλά για να συνδυαστεί κατά κάποιον τρόπο και με την ιστορία της περιοχής». Στα decks παίζεται διαλεγμένη jazz και πολλή bossa nova, χαλαρωτική chill-out, soul και funk. Ο χώρος ανοίγει νωρίς το πρωί στις 7:00 και τις καθημερινές μένει έως τη 01:00 το βράδυ, ενώ τα Σ/Κ και πιο αργά. Μια συνταγή που εγγυάται ότι η Καισαριανή και οι γύρω γειτονιές θα χαίρονται τον «τσάρο» για πολύ καιρό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr