Η κουκουβάγια που φυλάει το σπίτι σου

Ένας Γάλλος σχεδιαστής δημιούργησε μία κάμερα που μπορείς να την έχεις και σαν… κατοικίδιο!

Θέλεις να εγκαταστήσεις μία κάμερα για να μπορείς να τσεκάρεις το σπίτι σου τις ώρες που λείπεις, αλλά δεν σου αρέσουν τα συμβατικά σχέδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Κανένα πρόβλημα. Ο Γάλλος σχεδιαστής Βιβιάν Μίλερ
δημιούργησε μία κάμερα ασφαλείας που θα την περάσεις για ένα αξιαγάπητο κατοικίδιο, μια και έχει τη μορφή μικρής κουκουβάγιας!



Το Ulo θυμίζει κάτι από Furby, αλλά είναι ακόμα πιο συμπαθητικό. Επικοινωνεί μαζί σου μέσω των εκφράσεων των ματιών του. Για παράδειγμα, όταν η μπαταρία του είναι κάτω από το 10%, το Ulo θα έχει μισόκλειστα τα μάτια του, σαν να είναι κουρασμένο. Ανοιγοκλείνει τα μάτια του κάθε φορά που βγάζεις μία φωτογραφία ή ακολουθεί τις κινήσεις που συμβαίνουν μπροστά του. Τα μάτια μπορούν να αποκαλύψουν επίσης τυχαίες εκφράσεις (όπως έκπληξη, θυμό, χαρά και προβληματισμό), για να δώσουν μία επιπλέον σπίθα ζωντάνιας στη λιλιπούτεια κουκουβάγια. Οι εκφράσεις αυτές γίνονται ιδιαίτερα ρεαλιστικές χάρη στις μικρές LCD οθόνες του (μία για κάθε οφθαλμό), οι οποίες έχουν κατασκευαστεί κανονικά για smartwatches νέας γενιάς.



Εκτός από τα παραπάνω, το Ulo προσφέρει μία σειρά από χρήσιμες λειτουργίες που βοηθούν στον έλεγχο τους σπιτιού σου. Δύο αγγίγματα στο μέτωπο της κουκουβάγιας τη θέτουν σε alert mode, τερματίζοντας τις κινήσεις των ματιών. Μόλις το smartphone σου αποσυνδεθεί από το οικιακό δίκτυο Wi-Fi, η κάμερα αρχίζει εντοπίζει και καταγράφει κάθε κίνηση στον χώρο, στέλνοντας στο mail σου αρχεία gif. Μόλις το smartphone σου ξαναμπεί στο οικιακό Wi-Fi, το alert mode απενεργοποιείται. Το Ulo μπορεί να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες, υλικό που μπορεί να στείλει σε ασφαλή ιστοσελίδα για τα μάτια σου μόνο.



Σε alert mode, το Ulo μπορεί να διαρκέσει έως μία εβδομάδα με μία πλήρη φόρτιση, ή έως δύο ημέρες, εάν θέλεις να ενεργοποιήσεις την επιλογή με τις κινήσεις των ματιών του. Μπορείς να το αφήσεις πάνω σε μία οριζόντια επιφάνεια ή να το κρεμάσεις στον τοίχο. Συνοδεύεται από εφαρμογές στην ιστοσελίδα του και στο κινητό σου, οι οποίες σου επιτρέπουν να καθορίσεις εσύ το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος των ματιών του, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα γούστα σου και να ταιριάξουν με τον χώρο.


Δεν είναι καρτούν, είναι το Ulo το βράδυ

Η καμπάνια τρέχει στο Kickstarter έως τις 4 Δεκεμβρίου και μέχρι στιγμής έχει υπερκαλύψει τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης των 199.000 ευρώ, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 310.000 ευρώ από περίπου 1.700 υποστηρικτές.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr