Ετοιμάσου για κόντρες κάνοντας… στεπ

Οι Δανοί δημιούργησαν ένα νέο όχημα που σου επιτρέπει να γυμνάζεις ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες

Κοίτα! Είναι ποδήλατο, είναι στεπ, είναι το FIT! Οι Σκανδιναβοί έκαναν πάλι το θαύμα τους και εμπνεύστηκαν μία τρίτροχη συσκευή που μπορεί να γυμνάσει ταυτόχρονα τις έξι από τις οκτώ κύριες μυϊκές ομάδες του σώματός μας. Το FIT μετατρέπει τα πετάλια του ποδηλάτου σε στεπ, το οποίο μάλιστα μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την έντασή του (κατ’ αντιστοιχία με τις ταχύτητες).



Το πλεονέκτημα του νέου μέσου είναι ότι καταμερίζει τον φόρτο άσκησης σε πολλές διαφορετικές μυϊκές ομάδες (πόδια, γλουτοί, κορμός, μέση, στήθος, αλλά και χέρια), μειώνοντας έτσι τον χρόνο ξεκούρασης που χρειάζεσαι και ελαχιστοποιώντας την επιβάρυνση των αρθρώσεών σου.

Το FIT μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε εσωτερικούς χώρους (ως στατικό μηχάνημα - προσφέρεται ειδικό εξάρτημα για αυτό τον σκοπό) είτε σε εξωτερικούς, καθώς μπορεί να πατήσει πάνω σε διαφορετικά τερέν. Επιπλέον, το τρίκυκλο μπορεί να σπάσει σε δύο κομμάτια ή να διπλώσει, προκειμένου να πιάσει όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο και να μπορεί να μεταφερθεί ευκολότερα. Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των οκτώ ετών, βάρους 30 ως 100 κιλών. Το τιμόνι είναι πτυσσόμενο, προκειμένου να εξυπηρετεί άτομα ύψους από 1,39 έως 2 μέτρα, ενώ περιέχει δισκόφρενα για καλύτερο φρενάρισμα. Η μέγιστη ταχύτητά του μπορεί να ξεπεράσει τα 30 χλμ. ανά ώρα.



Η καμπάνια που έτρεξαν οι Δανοί δημιουργοί του FIT ολοκληρώθηκε μόλις χθες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στο Kickstarter. Το αρχικό ζητούμενο κεφάλαιο των 100 χιλιάδων δολαρίων (91 χιλιάδες ευρώ) καλύφθηκε μόλις στις 28 πρώτες ώρες της καμπάνιας, με τους δημιουργούς να «σηκώνουν» τελικά συνολικά σχεδόν 220 χιλιάδες δολάρια (σχεδόν 200 χιλιάδες ευρώ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr