Μικροί σεφ στην Τεχνόπολη
12.01.2016
21:00
Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων καλεί τους μικρούς μας φίλους να γίνουν σεφ για μία μέρα
Μία Κυριακή διαφορετική από τις άλλες θα βιώσουν τα παιδιά που θα βρεθούν στις 24 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Μία Κυριακή γεμάτη δημιουργία, αρώματα, λιχουδιές και μυστικά για μία υγιεινή και απολαυστική συνάμα διατροφή.
Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι οι μικροί μας φίλοι φοράνε τους σκούφους και τις ποδιές τους και πιάνουν δουλειά στην κουζίνα ως μικροί σεφ! Μέσα από μία σειρά εργαστηρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν υγιεινά γλυκά και φαγητά, γνωρίζουν την αξία μίας ισορροπημένης διατροφής και μαθαίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων πριν από εκατοντάδες χρόνια.
Αναλυτικότερα, στην αίθουσα Νέοι Φούρνοι, το Kids Cooking Club, η πρώτη επίσημη σχολή μαγειρικής για παιδιά, πραγματοποιεί τρία διαδοχικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών, 7-9 ετών και 10–12 ετών. Τα παιδιά με τις οδηγίες των ειδικών φτιάχνουν απολαυστικές τάρτες με φρούτα και δημητριακά. Μαθαίνουν να παντρεύουν τα σωστά υλικά, να διακρίνουν τη σωστή υφή του μίγματος και να ψήνουν τις τάρτες τους, που μπορούν να πάρουν μετά για να απολαύσουν με την οικογένειά τους.
Επίσης, στην αίθουσα των Δεξαμενών Νερού οι Troo Food Liberation καλούν παιδιά και γονείς σε ένα εργαστήριο μαγειρικής γεμάτο μυστικά για μία υγιεινή διατροφή. Θα πειραματιστούν και θα δοκιμάσουν νέες υγιεινές γεύσεις. Μάθετε τα πάντα για τον «Χυμό του πράσινου υπερ-ήρωα», το «Γάλα Φραουλένιας νεράιδας», τη «Ζούγκλα από Σοκολάτα» και το «Παγωτό της μαϊμούς». Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως… 104 ετών!
Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι οι μικροί μας φίλοι φοράνε τους σκούφους και τις ποδιές τους και πιάνουν δουλειά στην κουζίνα ως μικροί σεφ! Μέσα από μία σειρά εργαστηρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν υγιεινά γλυκά και φαγητά, γνωρίζουν την αξία μίας ισορροπημένης διατροφής και μαθαίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων πριν από εκατοντάδες χρόνια.
Αναλυτικότερα, στην αίθουσα Νέοι Φούρνοι, το Kids Cooking Club, η πρώτη επίσημη σχολή μαγειρικής για παιδιά, πραγματοποιεί τρία διαδοχικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών, 7-9 ετών και 10–12 ετών. Τα παιδιά με τις οδηγίες των ειδικών φτιάχνουν απολαυστικές τάρτες με φρούτα και δημητριακά. Μαθαίνουν να παντρεύουν τα σωστά υλικά, να διακρίνουν τη σωστή υφή του μίγματος και να ψήνουν τις τάρτες τους, που μπορούν να πάρουν μετά για να απολαύσουν με την οικογένειά τους.
Επίσης, στην αίθουσα των Δεξαμενών Νερού οι Troo Food Liberation καλούν παιδιά και γονείς σε ένα εργαστήριο μαγειρικής γεμάτο μυστικά για μία υγιεινή διατροφή. Θα πειραματιστούν και θα δοκιμάσουν νέες υγιεινές γεύσεις. Μάθετε τα πάντα για τον «Χυμό του πράσινου υπερ-ήρωα», το «Γάλα Φραουλένιας νεράιδας», τη «Ζούγκλα από Σοκολάτα» και το «Παγωτό της μαϊμούς». Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως… 104 ετών!
Τέλος, ένα εργαστήρι με γευστικό, αλλά και ιστορικό, περιεχόμενο μας περιμένει στο πατάρι της αίθουσας Νέοι Φούρνοι. Τι έτρωγαν οι Βυζαντινοί; Ποια σκεύη χρησιμοποιούσαν; Τι είναι ο «γάρος» ή το «γάρον»; Τα παιδιά εξερευνούν τις διατροφικές συνήθειες των Βυζαντινών, μαθαίνουν πολύτιμες πληροφορίες για την εποχή εκείνη και στρώνουν το τραπέζι με συνταγές από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία!
Το εργαστήριο διαρκεί περίπου μία ώρα και απευθύνεται σε παιδιά 4–6 ετών μαζί με τους γονείς τους. Η είσοδος σε όλα τα εργαστήρια και τις δράσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη. Απαραίτητη όμως είναι η κράτηση στο τηλέφωνο 210 34.67.322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00). Μην χάνετε καιρό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr