Η σειρά “American Gods” παίρνει σιγά-σιγά μπροστά

Η σειρά “American Gods” παίρνει σιγά-σιγά μπροστά

Πρώτο βήμα ήταν η ανακοίνωση της επιλογής του πρωταγωνιστή

Η σειρά “American Gods” παίρνει σιγά-σιγά μπροστά
Έχουμε καλά νέα για εσάς που έχετε ενθουσιαστεί με το “Lucifer” ή απλά λατρεύετε τη fantasy βιβλιογραφία του Νιλ Γκέιμαν
(στην οποία στηρίζεται και η σειρά του FOX). Kαι έχουν σχέση με την τηλεοπτική μεταφορά του «Πολέμου των θεών»... Το τελευταίο (“American Gods” στο πρωτότυπο) είναι ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια και έγινε best-seller, σαρώνοντας τα βραβεία στην κατηγορία του (κέρδισε Βραβείο Hugo, Nebula, Locus, SFX Magazine και Bram Stoker).

Κλείσιμο
Το βιβλίο αφηγείται την επικείμενη σύγκρουση μεταξύ των παλαιών και των νέων θεών της Αμερικής. Οι παλαιοί θεοί είναι συνήθως αυτοί που έφεραν μαζί τους στον νέο κόσμο οι μετανάστες ήδη από την εποχή των Βίκινγκς, αλλά και οι θεοί των αυτοχθόνων, από τον Ανάνσε μέχρι τον Λόκι και από τις αδελφές Ζόρια μέχρι τον Θωθ. Οι νέοι θεοί αποτελούν στην ουσία προϊόντα της σύγχρονης εποχής, όπως το Διαδίκτυο και τα Media. Καταλύτη στις εξελίξεις θα παίξει ο μυστηριώδης Shadow Moon, ο οποίος μόλις εξέτισε την ποινή του και αποφασίζει να γυρίσει σπίτι για να ζήσει ήσυχα την υπόλοιπη ζωή του, δίχως να ξέρει ότι η μοίρα έχει άλλα σχέδια για αυτόν.


Ο Νιλ Γκέιμαν

Το Starz ανακοίνωσε πριν από ενάμιση χρόνο ότι σκόπευε να μεταφέρει τον «Πόλεμο των θεών» στη μικρή οθόνη και η μόνη πληροφορία που είχαμε έκτοτε ήταν ότι την παραγωγή θα αναλάμβαναν ο Μάικλ Γκριν (“Green Lantern”, “Heroes” και συμμετοχή στο καινούργιο “Blade Runner” και το νέο sequel του “Wolverine”) και ο Μπράιαν Φούλερ (“Hannibal”, “Heroes”). Τουλάχιστον μέχρι προχθές. Γιατί την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε το όνομα του ηθοποιού που θα αναλάβει τον ρόλο του Shadow. Και το όνομα αυτού: Ρίκι Γουίτλ. Ο Ρίκι είναι γνωστός κυρίως για τη δουλειά του στην τηλεόραση και ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του στη σειρά “The 100” του The CW.

Ο ίδιος ο Γκέιμαν δεν έκρυψε τη χαρά του με τη συγκεκριμένη επιλογή: «Είμαι ενθουσιασμένος για την επιλογή του Ρίκι στον ρόλο του Shadow. Οι οντισιόν του ήταν θαυμάσιες. Η διαδικασία μεταφοράς ενός κόσμου από τις σελίδες ενός βιβλίου στην οθόνη έχει ξεκινήσει. Το “American Gods” είναι στην καρδιά του ένα βιβλίο για τους μετανάστες και φαίνεται ιδιαίτερα ταιριαστό που ο Shadow θα έλθει στην Αμερική - όπως και πολλά άλλα. Είμαι κατευχαριστημένος που ο Ρίκι θα ενσαρκώσει τον Shadow. Τώρα ξεκινά η διασκέδαση».


Ο Ρίκι Γουίτλ

Οι Γκριν και Φούλερ προσέθεσαν από την πλευρά τους, με έναν λογοτεχνικό οίστρο: «Ψάξαμε κάθε ήπειρο, χώρα και νησιά ανάμεσά τους για τον Shadow Moon και είμαστε τυχεροί που βρήκαμε τον Ρίκι. Οι θαυμαστές του μυθιστορήματος θα ανακαλύψουν ότι διαθέτει την καρδιά του χαρακτήρα που ερωτεύτηκαν».

Ο Ρίκι φαίνεται μία υποσχόμενη επιλογή που θα κριθεί στην πράξη. Μολαταύτα, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι σε μία περίοδο που πολλές αμερικανικές παραγωγές επικρίνονται για τη... «λεύκανσή» τους (γνωστή και ως whitewashing), όπως στην περίπτωση του “Gods of Egypt” που για κάποιον λόγο έχει κατακλυστεί από λευκούς ηθοποιούς, οι παραγωγοί του “American Gods” έμειναν κοντά στην περιγραφή του Shadow στο βιβλίο: ένας ψηλός, γεροδεμένος μελαμψός άνδρας.

Εξίσου μεγάλη σημασία θα έχει και η επιλογή του ρόλου που θα υποδυθεί τον κ. Wednesday (Όντιν), ο οποίος προσλαμβάνει στην υπηρεσία του τον Shadow και προσπαθεί να συσπειρώσει τους παλαιούς θεούς ενόψει του πολέμου, ενώ στα ενδιάμεσα αρέσκεται να εξαπατά τους κοινούς θνητούς με οποιοδήποτε εξωφρενικό χειριστικό τέχνασμα μπορεί να φανταστεί. Και αφού πληρωθεί και αυτή η θέση στο καστ, ακολουθεί η επιλογή ηθοποιούς για δεύτερους ρόλους που κλέβουν την παράσταση, όπως ο θερμοκέφαλος Sweeney και ο είρωνας κ. Nancy. Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στην επόμενη χρονιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης