Ο Στέλιος Παρλιάρος μαγειρεύει μια... όπερα
02.03.2016
07:42
Ο σεφ συμμετέχει στην όπερα “Bon appetit” που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από όλα, ένα κέικ!
Αλεύρι, αυγά, γάλα και βούτυρο θα είναι τα βασικά συστατικά της όπερας “Bon appetit!” που θα παρουσιαστεί στις 17 Μαρτίου στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσική Αθηνών. Και μιλάμε απολύτως κυριολεκτικά. Η όπερα του Lee Hoiby που γράφτηκε το 1989 αφορά στη δημιουργία επί σκηνής ενός πραγματικού κέικ! Το έργο είναι εμπνευσμένο από ένα επεισόδιο της εκπομπής μαγειρικής της αμερικανίδας σεφ Τζούλιας Τσάιλντ, σύμβολο της αμερικάνικης μαγειρικής σχολής και λατρεμένη παγκοσμίως για τις συνταγές της.
Επειδή όμως η όπερα σημαίνει και τραγούδι και ζωντανή μουσική, εκτός από το κέικ, στη σκηνή θα βρεθεί η μεσόφωνος Μαρία Βλαχοπούλου, ο πιανίστας Δημήτρης Μαρίνος αλλά και ο... Στέλιος Παρλιάρος σε ρόλο-έκπληξη. Η ομάδα “The Medium Project”, που μας έχει συνηθίσει σε ανατρεπτικές παρουσιάσεις όπερας έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της ιδέας με τη Ράια Τσακηρίδη να υπογράφει τη σκηνοθεσία και τον Ανδρέα Τσελίκα την μουσική επιμέλεια.
Στο πνεύμα του αποφθέγματος της Τσάιλντ «η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία αλλά χαρά», αυτή η διασκεδαστική κωμωδία αφήνει την αίσθηση στους θεατές ότι παρακολουθούν τη δημιουργία μιας «λιχουδιάς» τόσο μουσικής όσο και γαστρονομικής. Όπως ακριβώς σε μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, ένα σοκολατένιο κέικ (gâteau au chocolat l’éminence brune) παρασκευάζεται επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο, και με αληθινά συστατικά.
Μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει μάθημα ζαχαροπλαστικής, στο οποίο ο Στέλιος Παρλιάρος θα δείξει στο κοινό πώς παρασκευάζεται το κέικ της παράστασης και θα συζητήσει με τους θεατές. Έτσι, όσοι αγαπούν τους πειραματισμούς στην κουζίνα, μπορούν να πάρουν τη συνταγή και να δοκιμάσουν στο σπίτι τις δυνάμεις τους στη ζαχαροπλαστική, χρησιμοποιώντας υλικά που θα τους διανεμηθούν δωρεάν μετά το τέλος του μαθήματος!
Επειδή όμως η όπερα σημαίνει και τραγούδι και ζωντανή μουσική, εκτός από το κέικ, στη σκηνή θα βρεθεί η μεσόφωνος Μαρία Βλαχοπούλου, ο πιανίστας Δημήτρης Μαρίνος αλλά και ο... Στέλιος Παρλιάρος σε ρόλο-έκπληξη. Η ομάδα “The Medium Project”, που μας έχει συνηθίσει σε ανατρεπτικές παρουσιάσεις όπερας έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της ιδέας με τη Ράια Τσακηρίδη να υπογράφει τη σκηνοθεσία και τον Ανδρέα Τσελίκα την μουσική επιμέλεια.
Στο πνεύμα του αποφθέγματος της Τσάιλντ «η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία αλλά χαρά», αυτή η διασκεδαστική κωμωδία αφήνει την αίσθηση στους θεατές ότι παρακολουθούν τη δημιουργία μιας «λιχουδιάς» τόσο μουσικής όσο και γαστρονομικής. Όπως ακριβώς σε μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, ένα σοκολατένιο κέικ (gâteau au chocolat l’éminence brune) παρασκευάζεται επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο, και με αληθινά συστατικά.
Μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει μάθημα ζαχαροπλαστικής, στο οποίο ο Στέλιος Παρλιάρος θα δείξει στο κοινό πώς παρασκευάζεται το κέικ της παράστασης και θα συζητήσει με τους θεατές. Έτσι, όσοι αγαπούν τους πειραματισμούς στην κουζίνα, μπορούν να πάρουν τη συνταγή και να δοκιμάσουν στο σπίτι τις δυνάμεις τους στη ζαχαροπλαστική, χρησιμοποιώντας υλικά που θα τους διανεμηθούν δωρεάν μετά το τέλος του μαθήματος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr