Ένα μεγάλο έργο του Στίβεν Κινγκ ετοιμάζεται για τη μεγάλη οθόνη

Το σενάριο είναι έτοιμο, οι Ίντρις Έλμπα και Μάθιου ΜακΚόναχι «κλείδωσαν» στους βασικούς ρόλους και η ταινία που βασίζεται στον «Μαύρο Πύργο» ξεκινά γυρίσματα

Έπειτα από αρκετά χρόνια και αποτυχημένες προσπάθειες, ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Στίβεν Κινγκ
, ο «Μαύρος Πύργος» (“The Dark Tower”), φαίνεται να παίρνει τον δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη. Λίγο προτού αρχίσουν τα γυρίσματα, «κλείδωσαν» και τα ονόματα των πρωταγωνιστών: Ίντρις Έλμπα
και Μάθιου ΜακΚόναχι
. Η επίσημη ανακοίνωση ήλθε από τον λογαριασμό του Στίβεν Κινγκ στο Twitter.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Νικολάι Αρσέλ, ο οποίος έχει υπογράψει το σενάριο του «Κοριτσιού με το τατουάζ» και του «Έρωτα της βασίλισσας», δήλωσε στο Entertainment Weekly ότι τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στη Νότια Αφρική σε επτά εβδομάδες, με την πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη για τις 13 Ιανουαρίου 2017. Στα ονόματα των παραγωγών συναντάμε τόσο τον Στίβεν Κινγκ, όσο και τον Ρον Χάουαρντ, ο οποίος είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να μεταφέρει τον «Μαύρο Πύργο» στη μεγάλη οθόνη.

Το έργο συνδυάζει διαφορετικά είδη λογοτεχνίας, από fantasy και επιστημονική φαντασία μέχρι γουέστερν. Ο Κινγκ ξεκίνησε το πρότζεκτ του ήδη από τα φοιτητικά χρόνια, με το πρώτο βιβλίο να κυκλοφορεί τελικά το 1982 και το τελευταίο το 2012. Η ιστορία εστιάζει στον Ρόλαντ της Γαλαάδ, τον Τελευταίο Πιστολέρο, έναν μοναχικό χαρακτήρα που έχει αναλάβει μία μυστηριώδη αποστολή σε έναν σχεδόν ερημωμένο κόσμο που αντικατοπτρίζει ανησυχητικά τον δικό μας: να βρει τον Σκοτεινό Πύργο που βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος για να σώσει τον κόσμο του. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος. Τον Πύργο αναζητά και ο Μαυροντυμένος Άντρας, μία φαύλη φιγούρα που έχει σκοπό να γίνει ο κύριος όλων των κόσμων.

Προς το παρόν προβλέπεται η παραγωγή μόνο μίας ταινίας. Ανάλογα με την πορεία της υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν και sequels. Το υλικό, άλλωστε, στο οποίο μπορεί να βασιστεί είναι πολύ πλούσιο. Αυτό σκεφτόταν το 2010 και ο Ρον Χάουαρντ, ο οποίος είχε θέσει ως στόχο την παραγωγή τριών ταινιών, οι οποίες θα ακολουθούνταν και από μία σειρά υπό τη μορφή prequel. Για τον ρόλο του Ρόλαντ είχε επιλεχθεί ο Χαβιέ Μπαρδέμ. «Υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που είχαν πρόβλημα με αυτή την ιδέα. [...] Είναι δύσκολο να πείσεις τους ανθρώπους του θεάματος να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο», λέει ο Κινγκ. Έτσι, το πρότζεκτ μπήκε στο ράφι. Από το ράφι ανέκτησαν οι δημιουργοί του καινούργιου πρότζεκτ και το σενάριο του Ακίβα Γκόλντσμαν (βραβευμένος με Όσκαρ για το σενάριο του «Ένας υπέροχος άνθρωπος») και «έχτισαν» το δικό τους.

Εν τω μεταξύ, οι πρωταγωνιστές της ταινίας ξεκίνησαν ένα μικρό πάρτι στο Twitter. «ΜακΚόναχι, έχεις έναν νέο follower», έγραψε ο Έλμπα, ο οποίος θα υποδυθεί τον Ρόλαντ, στον λογαριασμό του. «Ίντρις Έλμπα, έλα να με πιάσεις, ανυπομονώ», έγραψε ο ΜακΚόναχι, ο οποίος θα υποδυθεί τον Μαυροντυμένο Άνδρα, στον δικό του. Στα βιβλία ο Ρόλαντ δεν είναι μαύρος, όμως αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τον Κινγκ, ο οποίος όταν είχε αρχίσει να γράφει το βιβλίο είχε κατά νου τον Κλιντ Ίστγουντ και τους ρόλους του στα σπαγγέτι γουέστερν. «Για εμένα ο χαρακτήρας παραμένει ο ίδιος. Είναι σχεδόν ένας χαρακτήρας του Σέρτζιο Λεόνε, σαν τον “άνδρα χωρίς όνομα”. Μπορεί να είναι λευκός ή μαύρος, δεν μου κάνει καμία διαφορά».

Ο Κινγκ μιλά επίσης και για τον ΜακΚόναχι στον ρόλο του Μαυροντυμένου Άνδρα, ο οποίος στο βιβλίο συνηθίζει να αλλάζει πρόσωπα: «Ο Μάθιου είναι ένας απίστευτος ηθοποιός που μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτό νιώθω και για τον Γουόλτερ Πάντικ [ένα από τα ονόματα του Μαυροντυμένου Άνδρα]. Μπορεί να κάνει τα πάντα».



Και μια και είμαστε στο πεδίο της μεταφοράς βιβλίων fantasy, ο αγαπητός Νιλ Γκέιμαν μας ευχήθηκε μία «Υπέροχη Τετάρτη» (προφανές λογοπαίγνιο για τους αναγνώστες του) αναρτώντας την είδηση της επιλογής του Ίαν ΜακΣέιν (θα τον δούμε προσεχώς και στον νέο κύκλο του “Game of thrones”) στον ρόλο του Mr. Wednesday/Όντιν στην τηλεοπτική μεταφορά του “American Gods”. Εξαιρετικός ηθοποιός, εξαιρετικά νέα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr