Οι έξι καλύτερες σειρές που θα δεις στο Netflix και τα… ξαδελφάκια του

Οι πλατφόρμες video-streaming κερδίζουν συνεχώς έδαφος έναντι της τηλεόρασης, προβάλλοντας εξαιρετικές σειρές που θα γίνουν (αν δεν έγιναν ήδη) οι αγαπημένες σου. Εδώ θα βρεις τις έξι καλύτερες

Η αγορά του video-streaming είναι ιδιαίτερα «καυτή» αυτή την περίοδο. Σχέδια επέκτασης σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά και σχέδια διεύρυνσης του παρεχόμενου περιεχομένου με πρωτότυπες παραγωγές και ιδιαίτερη έμφαση στις νέες σειρές είναι οι παράγοντες που μας κάνουν να ασχολούμαστε σε τακτική βάση με τις πλατφόρμες streaming. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν αρχίσει να ρίχνουν πολλά λεφτά στις σειρές για να προσελκύσουν νέο κοινό και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά, μια και τον τελευταίο καιρό έχουν προκύψει πολλά «διαμάντια» που αξίζει να παρακολουθήσεις. Εδώ σου παρουσιάζουμε μία λίστα με τις έξι καλύτερες σειρές που παίζουν στις πλατφόρμες streaming. Το Netflix έχει την πρωτοκαθεδρία, αλλά και άλλες υπηρεσίες, όπως το Hulu και το Amazon Video βρίσκονται σε καλό δρόμο…

The man in the high castle

Να ‘τη και η Amazon, μπαίνει στο παιχνίδι του video-streaming. Αν και προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει ένα ιδιαίτερα ευρύ κοινό, όπως το Netflix, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει ήδη δείξει τα διαπιστευτήριά του με σειρές όπως το αστυνομικό “Bosch”, η δεύτερη σεζόν του οποίου έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο, το κωμικό “Transparent” και το δραματικό Hand of God με τον Ρον Πέρλμαν στον ρόλο του δικαστή που (νομίζει ότι) έχει αποστολή από τον Θεό. Εδώ, όμως, θα εστιάσουμε στο The Man in the High Castle που πιθανώς είναι η πιο συζητημένη παραγωγή του. Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του μάστορα του sci-fi Φίλιπ Ντικ. Εκτυλίσσεται σε ένα εφιαλτικό σύμπαν, όπου οι δυνάμεις του Άξονα έχουν κερδίσει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν χωριστεί σε τρεις ζώνες: μία της Γερμανίας, μία της Ιαπωνίας και μία ουδέτερη, που λειτουργεί ως buffer zone. Βρισκόμαστε στο 1962, μία εποχή που ο Χίτλερ είναι στα τελευταία του και οι επίδοξοι διάδοχοί του δεν είναι τόσο φιλικοί απέναντι στους πρώην συμμάχους τους. Την ίδια στιγμή, τα σκόρπια κομμάτια της αντίστασης στις τριχοτομημένες ΗΠΑ προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, με τα μέλη να συνασπίζονται πίσω από μία σειρά ταινιών που δείχνει ότι οι Σύμμαχοι κέρδισαν τον Άξονα στον πόλεμο. Την παραγωγή υπογράφει ο Φρανκ Σπότνιτζ (“X-Files”), ενώ ανάμεσα στα σχετικά ονόματα βλέπουμε και τον Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει το “Blade Runner”, την εμβληματική ταινία που βασιζόταν επίσης σε βιβλίο του Φίλιπ Ντικ. Η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν.

11.22.63

Αν και το Hulu είναι παλιό στον κλάδο του video streaming, μέχρι σχετικά πρόσφατα βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τελικά, πριν από 2,5 χρόνια, οι κολοσσοί ιδιοκτήτες του (Disney, 21st Century Fox και Comcast) αποφάσισαν να του δώσουν άλλη μία ευκαιρία, δίνοντάς του μία προίκα 750 εκατ. δολαρίων για να επεκταθεί. Το 11.22.63 αποτελεί το πρώτο του μεγάλο άλμα - και δεν αποδείχτηκε μορτάλε… Η μίνι σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, 11/22/63 και περιέχει από sci-fi μέχρι θρίλερ, σε ένα καλοσερβιρισμένο πιάτο. Σε αυτή, ο φιλόλογος Τζέικ Έπινγκ παίρνει τη σκυτάλη από τον φίλο του, Αλ Τέμπλτον, και ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να αποτρέψει τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Η αποστολή του όμως απειλείται πρωταρχικά από το ίδιο το παρελθόν, το οποίο αντιδρά με βίαιο τρόπο, καθώς δεν θέλει να αλλάξει, αλλά και από ένα ερωτικό ειδύλλιο που αποσπά την προσοχή του ήρωα. Από το καστ ξεχωρίζουν ονόματα όπως ο Τζέιμς Φράνκο στον ρόλο του Έπινγκ (συμμετέχει και στην παραγωγή), ο οσκαρικός Κρις Κούπερ και ο Τζος Ντουχάμελ (γνωστός από τις ταινίες “Transformers”). Με την υπογραφή του ίδιου του Στίβεν Κινγκ, αλλά και του Τζ. Τζ. Έιμπραμς.

Jessica Jones

Το πρώτο δείγμα συνεργασίας του Netflix με τη Marvel μάς άφησε με το στόμα ανοιχτό. Μετά ήρθε και το “Jessica Jones” για να επιβεβαιώσει ότι η επιτυχία αυτού του μιντιακού συνεταιρισμού μόνο εφήμερη δεν ήταν - και έρχονται, μάλιστα, και σειρές και με άλλους ήρωες. Το JJ είναι μία σειρά διαφορετική από τις άλλες της Marvel: πιο σκοτεινή, πιο στοχαστική, με μία ηρωίδα με οξείες αυτοκαταστροφικές τάσεις. Η Jessica είναι μία υπερηρωίδα εγκατέλειψε τη μάχη ενάντια στο κακό, όταν η ίδια έπεσε θύμα του. Για να σταθεί στα πόδια της, άνοιξε το δικό της γραφείο ερευνών. Όμως ο κακός δίπλα στον οποίο είχε περάσει εφιαλτικές στιγμές και τον οποίο νόμιζε για νεκρό, επιστρέφει στη πόλη και η Jessica έχει πια το δίλημμα: να φύγει όσο γίνεται πιο μακριά ή να δώσει μία τελευταία μάχη για να αντιμετωπίσει αυτό το κάθαρμα; Ο ρόλος της Jessica ταίριαξε γάντι στην Κρίστεν Ρίτερ με το βλοσυρό της βλέμμα και το ξερό της χιούμορ, ενώ εξαιρετικός -έως ανατριχιαστικός- είναι και ο Ντέιβιντ Τέναντ στον ρόλο του κακού Killgrave/Purple Man που μπορεί να ελέγχει το μυαλό των άλλων. Ο πρώτος κύκλος της σειράς έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2015, ενώ η Jessica θα επιστρέψει και για μία δεύτερη σεζόν.

House of cards

Ο κύριος Φρανκ Άντεργουντ (Κέβιν Σπέισι) δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα αρπακτικό που αναδύθηκε από τις πιο σκοτεινές ιστορίες του Σαίξπηρ και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής βοήθησε και το Netflix να αποκτήσει απήχηση σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ο Φρανκ ξεκινά στη σειρά ως υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο η ακόρεστη δίψα του για εξουσία τον ωθεί σε έναν συνεχή αγώνα με στόχο την κατάκτηση του ύπατου αξιώματος και τη διατήρησή του σε αυτό, ποδοπατώντας όποιον έχει την ατυχία ή την αφροσύνη να βρεθεί μπροστά του. Χειραγώγηση, ψέματα, απειλή και χρήση βίας είναι ορισμένα μόνο από τα όπλα που κρύβει στη φαρέτρα του. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η γυναίκα που βρίσκεται στο πλευρό του, η Κλερ (Ρόμπιν Ράιτ), με την οποία κάνουν ένα αχτύπητο δίδυμο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε και ιδιαίτερα ενδιαφέροντες δεύτερους ρόλους, που όσο περνούν τα επεισόδια αποκτούν μεγαλύτερο βάθος. Λαμπρό παράδειγμα ο Νταγκ Στάμπερ, το δεξί χέρι του Φρανκ. Από την προηγούμενη σεζόν ξεχώρισε ο Μαντς Μίκελσεν στον ρόλο του Ρώσου Προέδρου Πετρόφ, που δημιουργήθηκε κατ’ εικόναν και καθ’ ομοίωσιν του Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο Φρανκ πέρασε ιδιαίτερα άσχημες στιγμές δίπλα του, ενώ η χειρότερη επίπτωση από αυτή την εχθρική επαφή φαίνεται στον φετινό, τέταρτο κύκλο.

Narcos

Γνωρίστε τον… Φρανκ Άντεργουντ της αγοράς ναρκωτικών! Ο πρώτος κύκλος της νέας φοβερής σειράς του Netflix που προβλήθηκε πέρυσι τον Αύγουστο παρακολούθησε την άνοδο και την… άνοδο του Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος από ψιλικατζής έγινε δισεκατομμυριούχος μέσω της εξαγωγής κοκαΐνης από την Κολομβία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με βασικό του σύνθημα το “Plata o plomo” («ασήμι ή μολύβι» ή απλά μία εκδοχή του «μαστίγιο ή καρότο»), ο Εσκομπάρ κατάφερε να διαφθείρει τις κυβερνητικές δομές μίας ολόκληρης χώρας, από τα σώματα ασφαλείας μέχρι τους πολιτικούς, ενώ παράλληλα εμφανιζόταν ως ήρωας ανάμεσα στους φτωχούς. Από την άλλη πλευρά, παρουσιάζεται και η σταδιακή εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών με τη μεγέθυνση του πολέμου κατά των ναρκωτικών. Θαυμάσιες εμπειρίες από τον Βάγκνερ Μούρα, ο οποίος δίνει έναν Πάμπλο Εσκομπάρ με ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων (με τα βίαια ξεσπάσματά του να είναι και τα πιο τρομακτικά), τον Πέδρο Πασκάλ (ο οποίος έκανε και ένα αξιομνημόνευτο πέρασμα από το "Game of thrones”) στον ρόλο του πράκτορα Χαβιέρ Πένια, και ο Λούις Γκούζμαν στον ρόλο του ψυχάκια ναρκοβαρώνου Γκάτσα. Η σειρά ανανεώθηκε και για δεύτερη σεζόν, που δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία, μια και ο πρώτος κύκλος κάλυψε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του Εσκομπάρ.

Daredevil

Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για την καλύτερη σειρά με υπερήρωες που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα σε οποιοδήποτε μέσο (τηλεόραση, video-streaming, ραδιόφωνο, ραδιοκύματα από το διάστημα…). Ο Ματ Μέρντοκ (Τσάρλι Κοξ) έχει ανοίξει δικηγορικό γραφείο με τον κολλητό του Φόγκι Νέλσον (Έλντεν Χένσον) στη γειτονιά όπου μεγάλωσε, το Χελς Κίτσεν. Το πρωί προσπαθεί να βρει πελατεία (κυρίως αδύναμους που ζητούν την προστασία του Νόμου), ενώ το βράδυ καταπολεμά το έγκλημα. Ο δημιουργός της σειράς, Ντρου Γκόνταρντ, μας έχει δώσει έναν ήρωα σχεδόν της διπλανής πόρτας, με ένα αυστηρό σύνολο ηθικών κανόνων (τον οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην καθολική του πίστη), με πολλές ικανότητες, αλλά και με πολλά ευάλωτα σημεία. Στον πρώτο κύκλο η σειρά του Netflix απογειώθηκε και χάρη στον «κακό» της. Ο Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο έχει κάνει συγκλονιστική δουλειά στον ρόλο του Γουίλσον Φισκ. Χάρη στη φωνή του και τις γκριμάτσες του παρουσιάζει έναν άνθρωπο που μετά βίας συγκρατεί την οργή του για να μην εξαπολύσει σε ολόκληρο τον κόσμο. Στον δεύτερο κύκλο έχουμε συναντήσει επίσης ενδιαφέροντες δεύτερους ρόλους, οι οποίοι αν και δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον επιβλητικό χαρακτήρα που δημιούργησε ο Ντ’Ονόφριο, είχαν μία ιδιαίτερα δυναμική παρουσία. Πρώτος και κύριος ο Τζον Μπέρνθαλ ως Punisher και από κοντά του η Ελοντί Γιουνγκ, στον ρόλο της Ηλέκτρας, ενός παλιού έρωτα του Ματ και θανάσιμης επαγγελματία δολοφόνου. Ειδική μνεία αξίζουν και οι τίτλοι αρχής και το μουσικό θέμα, τα οποία θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό σου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr