Ο Ai Weiwei είναι ακόμα εδώ

To Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα φιλοξενεί για όλο το καλοκαίρι την έκθεση του Κινέζου καλλιτέχνη

To Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα φιλοξενεί για όλο το καλοκαίρι την έκθεση του Κινέζου καλλιτέχνη


Ειδικές ξεναγήσεις, QR Codes, αλλά και ένα ειδικό microsite έχει επιστρατεύσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με σκοπό να κάνει όσο το δυνατόν πιο κατανοητή για τους επισκέπτες του την έκθεση του ιδιαίτερου καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei.

Όλες τις Πέμπτες του Ιουλίου (7,14,21 και 28) το Μουσείο οργανώνει ξεχωριστές ξεναγήσεις, τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει με το εισιτήριο εισόδου, ενώ για την καλύτερη εξυπήρετήση του λειτουργεί ήδη ηχητική ξενάγηση μέσω QR codes και microsite (Aiweiwei.cycladic.gr).

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης ξεκίνησαν οι προβολές του ντοκιμαντέρ της Alison Klayman “Αi Weiwei:Never Sorry”, που το 2012 σάρωσε τα διεθνή βραβεία και κέρδισε κοινό και κριτικούς. Στο ντοκιμαντέρ η κάμερα ακολουθεί τον ακτιβιστή σε κάθε του βήμα, καταγράφοντας τη ζωή και το έργο του. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό πορτρέτο που αποκαλύπτει την πολυετή ακτιβιστική προσπάθειά του.



Η έκθεση “Ai Weiwei at Cycladic”, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, είναι η πρώτη μεγάλη παρουσίαση της δουλειάς του δημοφιλούς καλλιτέχνη και ακτιβιστή στη χώρα μας αλλά και η πρώτη σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σημαντικά έργα του αλλά και καινούργια που δημιούργησε ειδικά για τη χώρα μας, ενώ έμφαση δίνεται στις δράσεις που ανέπτυξε τους τελευταίους μήνες που πέρασε στην Ελλάδα καταγράφοντας την προσφυγική κρίση. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η συνύπαρξη των έργων του καλλιτέχνη και μάλιστα των πιο προκλητικών του ανάμεσα στα φημισμένα αρχαιολογικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου.



Μεταξύ των πολλών δημοφιλών έργων του που φιλοξενούνται, συμπεριλαμβάνονται τα Divina Proportione (2012), Mask (2011), Cao (2014) και Grapes (2011). Ένα από τα νέα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση είναι το Standing Figure (2016), ένα γλυπτό το οποίο παραπέμπει άμεσα στα ειδώλια τύπου Σπεδού που κυριαρχούσαν κατά την Πρωτοκυκλαδική Περίοδο (2800-2300 π.Χ)

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα διαθέσει το 10% των συνολικών εσόδων της έκθεσης, απευθείας σε δύο ΜΚΟ: στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) και στην ελληνική οργάνωση ΜΕΤΑδραση, που συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr