“Voyage” αφρικανικών υφασμάτων στη Μεσόγειο

Τα πριμιτίφ μοτίβα και τα ζωηρά χρώματα, των αφρικανικών φορεμάτων, εμπνέουν σύγχρονες  δημιουργίες, ιδανικές για τις ταξιδιωτικές περιπλανήσεις μας στα μεσογειακά παράλια

Στο μετρό του Παρισιού, αλλά και των Βρυξελλών, είναι σίγουρο ότι θα τις συναντήσεις και θα τις προσέξεις από τα ρούχα τους. Τα εκρηκτικά χρώματα και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, που μοιάζουν άλλοτε με κάποιο απροσδιόριστο εξωτικό φρούτο και άλλοτε με παραδοσιακό εργόχειρο μιας αρχέγονης κουλτούρας, θα σου κλέψουν το βλέμμα. Οι Αφρικανές μαμάδες θα περάσουν δίπλα σου, θα έχουν τα μωρά τους δεμένα στην πλάτη, ενώ δεν θα μπορείς παρά να συμφωνήσεις ότι η χαρά της ζωής είναι κομμένη και ραμμένη πάνω στα ιδιότυπα φορέματά τους.



Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελληνογαλλίδα Irène Mamfredos, δημιουργός του ελληνικού brand Kimale, μεγάλωσε αγοράζοντας αφρικανικά υφάσματα wax από υπαίθριες αγορές του Παρισιού και φορώντας τσεμπέρι στις καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά. Στην εφηβεία της συνήθιζε να αγναντεύει τον παριζιάνικο ουρανό από στέγες παλιών κτιρίων, πίνοντας φτηνές μπύρες με τους κολλητούς της. Το κυριότερο χαρακτηριστικό των Kimale είναι ακριβώς αυτό, μια αίσθηση τολμηρής αυθεντικότητας.

To Kimale δημιουργήθηκε από κοινού με την συνεργάτιδα Αλίκη Δέμη το 2013, αφού πια η Irene είχε διανύσει μια πορεία στον χώρο της μόδας έχοντας εργαστεί ως βοηθός της διευθύντριας του studio Balenciaga, τα χρόνια που ο Nicholas Ghesquiere, σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton, έφερνε επανάσταση στην μόδα. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα είχε αναλάβει το κομμάτι της παραγωγής της LAK αλλά και πιο πρόσφατα της σοφιστικέ Zeus&Dione. 



Η αφρικανική διαχυτικότητα αποκτά μια πιο μίνιμαλ υπόσταση, ενώ μια χειροποίητη, ιδιαίτερη πνοή δίνει προσωπικότητα στον σχεδιασμό, παντρεύοντας τα casual outfits της πόλης με τα σύνολα για τους μεσογειακούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. 

Η καρδιά του εργαστηρίου του brand χτυπά μαζί με αυτή του κέντρου της Αθήνας, στην Πλατεία Καρύτση. Οι πρώτες ύλες ωστόσο, προέρχονται συχνά από το γαλλικό “Les Piroguiers” που δραστηριοποιείται στο Τόγκο και στην Μπουρκίνα Φάσο, ενισχύοντας με τα έσοδα από τις πωλήσεις, σχολεία καθώς και τεχνίτες της περιοχής.



Κλείνοντας το άρθρο χαζεύω online (kimale.co) την τελευταία συλλογή “Voyage-Voyage” ταξιδεύοντας ήδη με το ομώνυμο τραγούδι της Deneuve.  

Photo credit: Alexandros Ioannidis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr