Προκλητικές Μινιατούρες

Η τελευταία δουλειά του φωτογράφου Κωσταντίνου Ελευθεριάδη αναζήτα την λεπτομέρεια του κόσμου της παιδικής αθωότητας

Ο Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης γεννήθηκε το 1977 στο Ludwigshafen λίγα χιλιόμετρα έξω από το Mannheim της τότε Δ. Γερμανίας. Από το 1984 ζει στην Ξάνθη. Η πρώτη του επαφή με την «εικόνα» ήρθε το 1990 με τη πρώτη βιντεοκάμερα VHS-JVC, μετά το 1997 αγόρασε τη SONY CCD –TR 713E PAL και το 2007 τη SONY CR210E . Ασχολήθηκε τότε αρκετά χρόνια με τη βιντεοσκόπηση. Ήθελε να σπουδάσει σκηνοθεσία αλλά δεν τα κατάφερε…



Ο ίδιος λέει πως «ασχολήθηκα διακριτικά και μοναχικά, μελετώντας τεχνικές της φωτογραφίας , παρακολουθούσα εκθέσεις σημαντικών φωτογράφων και συμμετείχα σε σεμινάρια για περίπου τρία χρόνια. Από τα τέλη του 2013 αποφάσισα να μοιραστώ την αγάπη μου για τη φωτογραφία και να κορυφωθεί ο βαθμός ενασχόλησης και δραστηριότητας γύρω από αυτήν , με τη συμμετοχή μου σε διαγωνισμούς και εκθέσεις».

«Η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι η δημιουργία», λέει ο Κωνσταντίνος και προσθέτει: «Τα συστατικά μιας δημιουργικής φωτογραφίας είναι η φαντασία και η αγάπη. Από μικρό παιδί είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τη φύση και τα ταξίδια. Από την αρχή της ενασχόλησης μου με τη φωτογραφία, προσπάθησα να συνδυάσω αυτά τα δύο. Με την πάροδο του χρόνου όμως μελετώντας τεχνικές και φωτογραφίζοντας τοπία, δάση, γραφικά χωριά και πόλεις, ανακάλυψα έναν άλλο κόσμο που μέχρι τότε ήταν άγνωστος για μένα. Τον μαγικό μάκρο-κόσμο. Ένας κόσμος ο οποίος αναδεικνύεται στις λεπτομέρειες που μας χαρίζει η ίδια η φύση τις οποίες αγνοούσα μέχρι τότε, προσπερνούσα θα έλεγα. Θέλοντας να αποτυπώσω την τέχνη της φύσης με τη δική μου ματιά και να την προβάλλω με την προσωπική μου πινελιά προσπάθησα να εντάξω άλλη μια μεγάλη αγάπη που είχα από μικρός ,τις μινιατούρες. Μετά από πολλές φωτογραφίσεις μινιατούρας σε ρεαλιστικό χώρο - τοποθεσία, κατάφερα να δώσω μια άλλη διάσταση στις εικόνες που αποτύπωνα. Κάθε φωτογραφία για εμένα είναι ένα μαγικό ταξίδι που απελευθερώνει την παιδικότητα και την αθωότητα μου».























Για περισσότερα εδώ : 500px.com/konstantinoseleftheriadis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr