Οι «Corphes» των βοτάνων

Ο Αστέριος Γκανάς και ο Χρυσοβαλάντης Κόγιος δημιούργησαν μια σειρά βοτάνων και αρωματικών φυτών αποσπώντας τα πολυπόθητα αστεράκια στον διαγωνισμό Great Taste Awards

«Ξεκινήσαμε το 2014 με μελέτες, αναλύσεις εδάφους και μικροκλίματος και «ξυπνήσαμε» από έναν αιώνα ανάπαυσης, εκτάσεις που ήρθαν στα χέρια μας από τους προγόνους μας..» μου αναφέρει ο Αστέριος Γκανάς -εκ μέρους και του συνεταίρου του Χρυσοβαλάντη Κόγιου.

Οι δυό τους, με αγάπη για τη φύση, τη γη και ως ενσυνείδητοι καταναλωτές, θέλησαν να δώσουν σάρκα και οστά σε ένα όνειρό τους, να διασώσουν τη χλωρίδα της περιοχής τους, να αναλύσουν, να ερευνήσουν και να εξελίξουν ένα μεγάλο μέρος των ενδημικών φυτών του τόπου τους.

Έτσι δημιουργήθηκαν οι «Corphes». Μια μπράντα που περιέχει στο όνομά της τον βασικότερο παράγοντα της καλλιέργειας των βοτάνων, το υψόμετρο.

Τόπος αναφοράς είναι οι κορφές των Χασίων και Καμβουνίων ορέων, στη Δεσκάτη Γρεβενών. Εκεί, μέσα σε δασικές εκτάσεις και παρθένα εδάφη, η εταιρία παράγει βιολογικά βότανα και φυτά τα οποία είναι άρτια ενταγμένα στο φυσικό τους μικροκλίμα.

«Τα προϊόντα μας στην τελική τους μορφή είναι βότανα και αρωματικά φυτά για χρήση ως αφεψήματα, αλλά και cooking herbs για τη γαστρονομία σε αποξηραμένη -φυσική- μορφή..» διαβάζω στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Η προϊοντική γκάμα περιλαμβάνει 17 είδη αρωματικών φυτών, μπαχαρικών αλλά και ένα είδος βιοδυναμικά καλλιεργημένων βατόμουρων (berries) σε νωπή μορφή, μαρμελάδα και φυσικό χυμό.

Σημαντικό στοιχείο για τις «Corphes» αποτελεί η διάκριση 6 προϊόντων στον φετινό διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό Great Taste Awards. Αυτό που ξεχώρισε είναι το «Recovery», ένα Βιολογικό μείγμα βοτάνων με θυμάρι, φασκόμηλο, τσάι βουνού και μολόχα το οποίο καλλιεργείται σε υψόμετρο 892 μέτρων, και απέσπασε 2 αστέρια στον διεθνή διαγωνισμό.

Η λίστα συνεχίζεται με την Μέντα, την Λουίζα και τα δύο βιολογικά μίγματα “Silence” και “Relief” να αποσπούν από ένα αστέρι.

Το μέλλον των Corph(ών) χαρακτηρίζεται από τους ιδρυτές της ευοίωνο.

Σε μια ερώτηση για το πώς βλέπουν την επόμενη ημέρα στα επιχειρηματικά τους πλάνα διαβάζω τα εξής: «Στόχος μας είναι η υψηλή ποιότητα των προϊόντων με εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών και premium συσκευασιών.

Όνειρό μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε τα ελληνικά αφεψήματα παγκοσμίως γνωστά, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό branding του ελληνικού τσαγιού, να καταφέρουμε να πολλαπλασιάσουμε τα ενδημικά φυτά και να γίνουμε παράδειγμα για τις νέες γενιές, αλλά και για τον τρόπο καλλιέργειας της ελληνικής γη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr