Ο Οθέλλος στο υπόγειο του Κουν

Ο Οθέλλος στο υπόγειο του Κουν

Ο Χάρης Φραγκούλης και η ομάδα Kursk – μια ομάδα ηθοποιών που κλείνει φέτος 7 χρόνια παρουσίας στα θεατρικά πράγματα της αθηναϊκής σκηνής- αναμετρώνται στα ίσα με την σαιξπηρική τραγωδία

othelo
Η ομάδα Κursk, όπως διαβάζω στη σελίδα της στο facebook, δημιουργήθηκε το 2012 με αφορμή την πρώτη τους παράσταση, Βόυτσεκ του Γ.Μπύχνερ. Η παράσταση ανέβηκε στο Απλό Θέατρο ( στη γειτονιά του Παντείου στη Καλλιθέα) σε σκηνοθεσία του Χάρη Φραγκούλη, μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή και σκηνικά του Αργύρη Πανταζάρα. Συμμετείχαν η Χαρά Ιωάννου, η Ηρώ-Ελένη Μπέζου, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, η Μαρία Σκουλά και ο Χάρης Φραγκούλης.
othelo-2

Η επόμενη δουλειά της ομάδας ήταν το 2014 η παράσταση Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δε θέλει να πεθάνει που ανέβηκε στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής. Τα κείμενα της παράστασης ήταν της ομάδας Kursk. Ο Χάρης Φραγκούλης ανέλαβε και πάλι τη σκηνοθεσία και ο Κορνήλιος Σελαμσής τη μουσική. Στη παράσταση ο Αργύρης Πανταζάρας πέραν των σκηνικών ανέλαβε και τα κοστούμια. Στη παράσταση συμμετείχαν η Ηρώ-Ελένη Μπέζου, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Χάρης Φραγκούλης.

Κλείσιμο
Σχεδόν αποκλειστικά μια οικογενειακή υπόθεση ( με την έννοια ότι η ομάδα είναι η οικογένεια των ηθοποιών που ξεκίνησαν και συνεχίζουν το τόσο ενδιαφέρον εγχείρημα τους).

Επτά χρόνια μετά την παράσταση του Βόυτσεκ ο Χάρης Φραγκούλης και η ομάδα Kursk παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή πάνω στον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ. Η πρεμιέρα της παράστασης είναι σήμερα κιόλας -Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στο θρυλικό υπόγειο του Κουν.
othelo-1

Οθέλλος, Σαίξπηρ λοιπόν. Τα δυνατά χαρτιά της παράστασης είναι: η ιδιαίτερα λοξή ματιά του σκηνοθέτη Χάρη Φραγκούλη, η μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, η μουσική του μόνιμου Κορνήλιου Σελαμσή, ο Βαρβάντιος του Άγγελου Παπαδημητρίου, ο Οθέλλος από τον Γιάννη Παπαδόπουλο και η Δυσδαιμόνα από την Σοφία Κόκκαλη.

Στη παράσταση συμμετέχουν επίσης ο Ανδρέας Κωνσταντίνου ( Κάσσιος), ο Ανδρέας Κοντόπουλος (Ιάγος), η Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, η Κατερίνα Λούβαρη-Φασόη, Μιχάλης Τιτόπουλος αλλά και ο συνθέτης Κορνήλιος Σελαμσής.

Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 το βράδυ μέχρι την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 (εκτός της Δευτέρας 15 Απριλίου και της Τρίτης 16 Απριλίου 2019).

Περισσότερα εδώ: theatro-technis.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης