Ο Οθέλλος στο υπόγειο του Κουν

Ο Χάρης Φραγκούλης και η ομάδα Kursk – μια ομάδα ηθοποιών που κλείνει φέτος 7 χρόνια παρουσίας στα θεατρικά πράγματα της αθηναϊκής σκηνής- αναμετρώνται στα ίσα με την σαιξπηρική τραγωδία

Η ομάδα Κursk, όπως διαβάζω στη σελίδα της στο facebook, δημιουργήθηκε το 2012 με αφορμή την πρώτη τους παράσταση, Βόυτσεκ του Γ.Μπύχνερ. Η παράσταση ανέβηκε στο Απλό Θέατρο ( στη γειτονιά του Παντείου στη Καλλιθέα) σε σκηνοθεσία του Χάρη Φραγκούλη, μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή και σκηνικά του Αργύρη Πανταζάρα. Συμμετείχαν η Χαρά Ιωάννου, η Ηρώ-Ελένη Μπέζου, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, η Μαρία Σκουλά και ο Χάρης Φραγκούλης.

Η επόμενη δουλειά της ομάδας ήταν το 2014 η παράσταση Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δε θέλει να πεθάνει που ανέβηκε στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής. Τα κείμενα της παράστασης ήταν της ομάδας Kursk. Ο Χάρης Φραγκούλης ανέλαβε και πάλι τη σκηνοθεσία και ο Κορνήλιος Σελαμσής τη μουσική. Στη παράσταση ο Αργύρης Πανταζάρας πέραν των σκηνικών ανέλαβε και τα κοστούμια. Στη παράσταση συμμετείχαν η Ηρώ-Ελένη Μπέζου, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Χάρης Φραγκούλης.

Σχεδόν αποκλειστικά μια οικογενειακή υπόθεση ( με την έννοια ότι η ομάδα είναι η οικογένεια των ηθοποιών που ξεκίνησαν και συνεχίζουν το τόσο ενδιαφέρον εγχείρημα τους).

Επτά χρόνια μετά την παράσταση του Βόυτσεκ ο Χάρης Φραγκούλης και η ομάδα Kursk παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή πάνω στον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ. Η πρεμιέρα της παράστασης είναι σήμερα κιόλας -Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στο θρυλικό υπόγειο του Κουν.

Οθέλλος, Σαίξπηρ λοιπόν. Τα δυνατά χαρτιά της παράστασης είναι: η ιδιαίτερα λοξή ματιά του σκηνοθέτη Χάρη Φραγκούλη, η μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, η μουσική του μόνιμου Κορνήλιου Σελαμσή, ο Βαρβάντιος του Άγγελου Παπαδημητρίου, ο Οθέλλος από τον Γιάννη Παπαδόπουλο και η Δυσδαιμόνα από την Σοφία Κόκκαλη.

Στη παράσταση συμμετέχουν επίσης ο Ανδρέας Κωνσταντίνου ( Κάσσιος), ο Ανδρέας Κοντόπουλος (Ιάγος), η Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, η Κατερίνα Λούβαρη-Φασόη, Μιχάλης Τιτόπουλος αλλά και ο συνθέτης Κορνήλιος Σελαμσής.

Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 το βράδυ μέχρι την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 (εκτός της Δευτέρας 15 Απριλίου και της Τρίτης 16 Απριλίου 2019).

Περισσότερα εδώ: theatro-technis.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr