Γνωρίζετε τα μοκασίνια ΕΛΒΙΣ;

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με τη βοήθεια του αρχειονόμου-βιβλιοθηκονόμου Δημήτρη Ραμαντάνογλου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή του Ταύρου και την οικονομική ιστορία της

Το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) βρίσκεται στον Ταύρο (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14) σε ένα κτήριο που προέρχεται από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Στην περιοχή του, λοιπόν, το ΠΙΟΠ έχει αναλάβει θετικές πρωτοβουλίες. Μια εξ αυτών είναι ο λεγόμενος Πολιτιστικός Περίπατος. Μάλιστα, την προσεχή Πέμπτη ( Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, μεταξύ των ωρών 17:30-19:30) οργανώνεται ο δεύτερος περίπατος στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου, με σημείο συνάντησης το κτήριο του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «Από το πυργάκι του Ρουφ της Αμαλίας μέχρι τη σημερινή λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, κτηριακά κελύφη της περιόδου της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας (1946-1960) που διασώζονται στην περιοχή “ζωντανεύουν” μέσα από αρχειακές πηγές και αφηγήσεις.

Μνήμες όπως τα παγωτά ΑΣΤΥ, τα μοκασίνια ΕΛΒΙΣ, τα νήματα ΒΙΕΡ διηγούνται τη δική τους ιστορία.

Με αφορμή το αρχειακό υλικό του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ και με τη βοήθεια του αρχειονόμου-βιβλιοθηκονόμου Δημήτρη Ραμαντάνογλου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή και την οικονομική ιστορία της. Θα ανακαλύψουν πώς ο “μέσος χώρος” ανάμεσα σε Αθήνα και Πειραιά, μια αγροτική περιοχή Μικρασιατών προσφύγων, μετατράπηκε τις δεκαετίες του 50’ και του 60’ σε κέντρο βιομηχανικής ανάπτυξης βυρσοδεψίας, επεξεργασίας δερμάτων, κεραμοποιίας, χυμοποιίας, υποδηματοποιίας κ.ά.».

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση. Ώρα προσέλευσης: 17:15

Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ.: 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr