«Νιάρ Νουάρ»: Γάτες...Σέρλοκ Χολμς σε σειρά βιβλίων μυστηρίου για παιδιά

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίκαρος

Αγαπάτε τις γάτες; Σας αρέσουν τα µυστήρια; Εκτιµάτε το χιούµορ; Ε τότε η σειρά «Νιάρ Νουάρ» φτιάχτηκε για εσάς! Ο τίτλος τα λέει όλα .Τα βιβλία µυστηρίου για παιδιά (από 9 έως 99 ετών), που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ικαρος, έχουν ήρωες αποκλειστικά και µόνο γάτες!

Σε αυτό το χιουµοριστικό, ελληνικό γατο-σύµπαν που δηµιούργησε η συγγραφέας Ειρήνη Μητροπούλου, πρωταγωνιστής είναι ο διάσηµος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης.Πανέξυπνος, µε πυκνή ασπρόµαυρη γούνα και αδυναµία στα κοκτέιλ µανταρίνι-καναρίνι, ο Ματθαίος εξιχνιάζει, µετά από πολλές περιπέτειες, τις δύο πρώτες υποθέσεις της σειράς, που φέρουν τους τίτλους «Μυστήριο στο Γατονήσι» και «Η Παράξενη διαθήκη του Ιερόθεου Νιάρ».

Η πλοκή θυµίζει πραγµατικά Αγκαθα Κρίστι, µόνο που αντί για τον Ηρακλή Πουαρώ και την µις Μαρπλ, τα σκοτεινά µυστήρια λύνει ο Ματθαίος Γατιάδης µαζί µε την ατρόµητη βοηθό του Βεατρίκη Γκουρµέ.
Στην πρώτη ιστορία, το «Μυστήριο στο Γατονήσι», ο Ματθαίος καλείται να εξιχνιάσει την υπόθεση απαγωγής µιας πλούσιας κληρονόµου. Ανάµεσα στους υπόπτους είναι η καλλονή Μαξίν Καραγάτογλου, το µέντιουµ Λουκία Παπαδογατάκη, και ο Γάλλος αιγυπτιολόγος Ζαν-Ζακ ντε λα Ψιψίν. Εννοείται πως όλοι είχαν τα µέσα, την ευκαιρία και τα ύπουλα κίνητραγια να κάνουν το γατο-έγκληµα!

Στην «Παράξενη ∆ιαθήκη», την δεύτερη περιπέτεια της σειράς, ο Ματθαίος και η Βεατρίκη πάνε στην Τήνο, εκεί που τους οδηγεί η περίεργη διαθήκη του εκκεντρικού Ιερόθεου Νιαρ. Θα καταφέρουν να βρουν το σεντούκι µε τις χρυσές λίρες, λύνοντας τους γρίφους µε τα στιχάκια, που άφησε πίσω του ο µακαρίτης γάτος;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr