Ιταλίδα street artist μήνυσε το Βατικανό για αναπαραγωγή του έργου της σε γραμματόσημο

Αρχικά, προσπάθησε να διαπραγματευτεί μαζί τους, προκειμένου να μην κινηθεί νομικά, όμως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της

Σε καταγγελία κατά του Βατικανό προχώρησε η street artist Alessia Babrow, αφού διαπίστωσε ότι ένα έργο της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της σε γραμματόσημο του Πάσχα του 2020.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η γυναίκα μήνυσε τον προηγούμενο μήνα την Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών του Βατικανού στη Ρώμη, καθώς δε ζήτησαν την συγκατάθεσή της για να χρησιμοποιήσουν το έργο της, αλλά η ίδια το είδε καιρό μετά σε γραμματόσημο στο Instagram. Ζητάει μάλιστα αποζημίωση του ύψους των 130.000 ευρώ.

Το εν λόγω έργο απεικονίζει τον Χριστό, όπως παρουσιάζεται στον πίνακα ζωγραφικής του Γερμανού ζωγράφου Χάινριχ Χόφμαν, ενώ η Alessia Babrow έχει προσθέσει τη δική της πινελιά, ζωγραφίζοντας μία ανθρώπινη καρδιά και προσθέτοντας τις λέξεις «Just Use It», καθώς το έργο της ανήκει στο ομώνυμο πρότζεκτ, που ξεκίνησε η ίδια το 2013 με στόχο να προωθήσει την «ευφυΐα της καρδιάς».

Όταν ολοκλήρωσε το έργο της, το κόλλησε σε έναν τοίχο κοντά στο Βατικανό και συγκεκριμένα στην γέφυρα Βιτόριο Εμανουέλε Β', χωρίς όμως να περιμένει πως θα γίνει αντιληπτό από την εκκλησία.



Όπως ανέφερε στην ιταλική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano»: «Δεν ήταν μέρος των σχεδίων μου να καταθέσω μήνυση. Αν ήμουν ενήμερη θα έδινα την άδειά μου για χρήση του έργου μου δωρεάν». Όπως υποστηρίζει, στην σειρά γραμματοσήμων δεν γίνεται καμία αναφορά στο όνομά της, παρά μόνο στον Χόφμαν.

Η ίδια αποκάλυψε ότι αρχικά προσπάθησε να διαπραγματευτεί με το Βατικανό, στέλνοντας τους τρεις επιστολές, προκειμένου να διευθετηθεί η υπόθεση χωρίς να κινηθεί νομικά, όμως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα της, όπως εξηγεί.



«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ειλικρινά, νόμιζα ότι ήταν ένα αστείο. Το πραγματικό σοκ είναι ότι δεν περιμένετε ορισμένα πράγματα από συγκεκριμένους οργανισμούς», ανέφερε η καλλιτέχνις.




Ειδήσεις σήμερα:

Ακόμα να επιστρέψει στο Μονακό η πριγκίπισσα Σαρλίν - Τι συμβαίνει με τη σύζυγο του Αλβέρτου;

Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Σρι Λάνκα από τη φωτιά σε πλοίο κοντέινερ - Δείτε εικόνες

Τραγωδία στον Πειραιά: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι – Νεκρός ο οδηγός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr