Τουρκία: Βρέθηκε άγαλμα γυναίκας 1.800 ετών στη Σμύρνη – Δείτε βίντεο
Το Τμήμα Ανασκαφών του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε το εύρημα που εντοπίστηκε στην αρχαία πόλη της Μητρόπολης, στην περιοχή Τόρμπαλι της Σμύρνης
Άγαλμα 1.800 ετών έφερε στη φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη Σμύρνη, όπως ανακοίνωσαν χθες Τούρκοι αξιωματούχοι.
Το Τμήμα Ανασκαφώντου υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το άγαλμα, που δείχνει μια γυναίκα, εντοπίστηκε στην αρχαία πόλη της Μητρόπολης, στην περιοχή Τόρμπαλι της Σμύρνης.
Η αρχαία πόλη βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από τη Σμύρνη και 45 χιλιόμετρα από την Έφεσο.
— Kazılar Dairesi Başkanlığı (@kazilar_) June 11, 2021
Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί ευρήματα από κλασική, ελληνιστική, ρωμαϊκή, βυζαντινή και οθωμανική περίοδο, ενώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ανασκαφών που πραγματοποιεί το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Celal Bayar.