Από τον βασιλιά του πορνό στην Ουάσιγκτον στον εγκληματία «Κόμη» της Σουηδίας: Δείτε online τα καλύτερα ντοκιμαντέρ

Πώς να δείτε online τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του κόσμου στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ο ξεχασμένος βασιλιάς του πορνό στην Ουάσιγκτον. Μία χριστιανική χορωδία στην Κίνα. Οι τρόφιμοι σε ένα γηροκομείο στον Αγιο Στέφανο την εποχή του κορωνοϊού. Ενας διαβόητος Σουηδός εγκληματίας με το ψευδώνυμο «Κόμης». Τι σχέση μπορεί να έχουν όλοι αυτοί μεταξύ τους; Τη δυνατότητα να σου ξεδιπλώσουν τις αληθινές ιστορίες τους μέσα από το πρίσμα ταλαντούχων κινηματογραφιστών που παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, 12 ταινίες άνω των 70 λεπτών διαγωνίζονται για τον Χρυσό Αλέξανδρο και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, μεταφέροντας μας την εύθραυστη καθημερινότητα σε απόμερες γωνιές της υφηλίου και αληθινές ιστορίες που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Παρόντες και νέοι, τολμηροί σκηνοθέτες, που αμφισβητούν τη σχέση μας με την πραγματικότητα και επιχειρούν να την επαναδιαπραγματευτούν πέρα από τις συμβάσεις των κινηματογραφικών ειδών.

Φέτος το Φεστιβάλ είναι διαφορετικό… Χωρίστηκε σε δύο μέρη με το πρώτο να διεξάγεται τον Μάρτιο σε ψηφιακή μορφή και το δεύτερο να είναι τώρα σε εξέλιξη με τα ντοκιμαντέρ να προβάλλονται τόσο σε θερινά σινεμά όσο και online στην ιστοσελίδα filmfestival.gr. Το κλίμα είναι διαφορετικό και ο κόσμος διστακτικά προσπαθεί να συνηθίσει στις νέες συνθήκες, οι υπεύθυνοι ωστόσο απέδειξαν ότι έχουν προσαρμοστικότητα και κατάφεραν ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα επιμελημένο με εξαιρετικούς τίτλους, τολμηρές ματιές και ξεχωριστές ιστορίες.

Στα ενδιαφέροντα σημεία φέτος, αξίζει να αναφέρουμε τα podcast του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο στην Ευρώπη που εγκαινιάζει ένα τμήμα αφιερωμένο στα ηχητικά αρχεία που έχουν κατακτήσει τον πλανήτη. Podcast ποιητικά, αφηγηματικά, κωμικά, προσωπικά και τρυφερά γίνονται δωρεάν διαθέσιμα σε χρήστες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω της ιστοσελίδας filmfestival.gr διερευνώντας τις εκλεκτικές συγγένειες αυτού του νέου είδους με τον κινηματογράφο. Podcast με πρωταγωνιστές πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, τροφίμους φυλακών, οικιακές βοηθούς αποκαλύπτουν ιστορίες που συνθέτουν συναρπαστικά ηχητικά ψηφιδωτά.

Στο φεστιβάλ τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά μέτρα που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Οι κινηματογράφοι λειτουργούν με μειωμένη πληρότητα, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των θεατών, ενώ οι αγορές εισιτηρίων πραγματοποιούνται αποκλειστικά online.

Πώς βλέπω τα ντοκιμαντέρ

* Μπείτε στο online.filmfestival.gr
* Δημιουργήστε έναν λογαριασμό, αν δεν έχετε ήδη, επιλέγοντας “Create account” στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε.
* Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Ελλάδα για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.
* Επιλέγοντας να δείτε μία ταινία, εμφανίζεται η τιμή του εισιτηρίου και μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Επιβεβαίωση της συναλλαγής λαμβάνετε και μέσω email. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε την ταινία που επιλέξατε!
* Πατήστε "Play Now" ώστε να ξεκινήσει η προβολή. Από τη στιγμή που θα πατήσετε “Play Now” έχετε 24 ώρες να δείτε την ταινία.
* Σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσετε την προβολή στο διάστημα των 24 ωρών, το εισιτήριο λήγει.
* Τα εισιτήρια για τις online προβολές δεν επιστρέφονται και δεν ακυρώνονται.
* Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών.
* Είμαστε στη διάθεσή σας για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και απορίες. Επιλέξτε "Εξυπηρέτηση θεατών" στο online.filmfestival.gr





Ειδήσεις σήμερα

«Τείχος» προστασίας τον Ιούλιο πριν την ανοσία: Σε «κλοιό» μέτρων τα νησιά, σε αυστηρό πλαίσιο η ψυχαγωγία

Οικογενειακές μεταβιβάσεις ακινήτων: Πλήρης, ψιλή κυριότητα ή επικαρπία;

Μετάλλαξη Δ: «Κόκκινος» συναγερμός για την Κρήτη - Σε ποιες περιοχές υπάρχουν κρούσματα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr