Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας: Μουσικό ταξίδι στα λιμάνια της Μεσογείου

Η Αθημά Ρούτση θα ερμηνεύσει γνωστά και άγνωστα τραγούδια της θάλασσας σε δεκαέξι μεσογειακές γλώσσες και διαλέκτους 

Ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι στα λιμάνια της Μεσογείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν, το Σάββατο 17 Ιουλίου, στην ταράστα του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας. Εκεί θα φιλοξενηθεί η πρώτη μετά από καιρό συναυλία που συνδιοργανώνει το μουσείο με το Σωματείο «Ύδρα21» και η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΞΑΝΑ.

«Mare Nostrum» είναι ο τίτλος της ξεχωριστής αυτής μουσικής βραδιάς που θέλει να ενώσει τους λαούς όλων των χωρών, τα παράλια των οποίων βρέχονται από τα νερά της Μεσογείου, να θυμίσει κοινές ρίζες και καταγωγές, κοινούς στόχους και επιδιώξεις και να εμπνεύσει ελπίδα, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το μέλλον.
 
Η Αθηνά Ρούτση, με την υπέροχη εκφραστική φωνή της, ερμηνεύει γνωστά και άγνωστα τραγούδια της θάλασσας σε δεκαέξι γλώσσες και διαλέκτους της Μεσογείου (ελληνικά, γαλλικά, ισπανικά, ναπολιτάνικα, παλαιστινιακά, λιβανέζικα, σεφαραδίτικα, εβραϊκά, αιγυπτιακά, μαροκινά, αλβανικά, κυπριακά, σμυρνέικα, Κάτω Ιταλίας, τούρκικα, κ.α.) και μας ταξιδεύει από τη Μασσαλία, τη Γένοβα και τον Βόσπορο μέχρι τη Χάιφα, την Αλεξάνδρεια και τον Πειραιά, πλαισιωμένη από σημαντικούς μουσικούς.
 
Στα λιμάνια αυτά, φημισμένοι καπετάνιοι και γενναίοι ναυτικοί, φτωχοί μετανάστες και πλούσιοι έμποροι, παθιασμένοι καλλιτέχνες και τολμηροί περιηγητές, φοβεροί πειρατές και εξωτικές πόρνες τραγουδούν τους καημούς και τις χαρές τους, τα όνειρα και τα πάθη τους.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς υπογράφει η Τατιάνα Λύγαρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr