Βίλα Ιόλα: Ανοίγει τις πύλες της στο κοινό πριν ξεκινήσουν οι εργασίες μετατροπής της σε μουσείο

Βίλα Ιόλα: Ανοίγει τις πύλες της στο κοινό πριν ξεκινήσουν οι εργασίες μετατροπής της σε μουσείο

θα παρουσιαστεί για τρεις βραδιές, στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, παράσταση αφιέρωμένη στη ζωή  και το έργο του σπουδαίου συλλέκτη έργων τέχνης

Βιλα_Ιολα

«Βράδυ. Ένα μοναστηριακό τραπέζι στον κήπο με φόντο τις υστεροβυζαντινές κολώνες και τις επιτύμβιες πλάκες. Ο Ιόλας οικοδεσπότης μιας άκρως σουρεαλιστικής βραδιάς. Καλεσμένοι του άνθρωποι που σημάδεψαν ανεξίτηλα τη ζωή του, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, η Μαρίκα Κοτοπούλη, ο Μαξ Έρνστ, η Γκρέτα Γκάρμπο, η Θεοδώρα Ρούσβελτ, ο Άντι Γουόρχολ, ο Ζαν Κοκτώ, η αδελφή του Νίκη και τόσοι άλλοι. Όλοι πρόθυμοι να κάνουν αποκαλύψεις, να εξομολογηθούν κρυμμένα μυστικά αλλά και πράξεις που άλλαξαν το ρου της τέχνης του 20ου αιώνα. Μια βραδιά χωρίς κανόνες, χωρίς προκαταλήψεις, μια βραδιά στο θαυμαστό κόσμο του Ιόλα…»

Σκηνές από τη παραπάνω αληθινή ιστορία θα «ζωντανέψουν» δεκαετίες μετά, στο φυσικό της χώρο, τη βίλα Ιόλα, στην Αγία Παρασκευή, όπου θα παρουσιαστεί για τρεις βραδιές, στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, η παράσταση του Χριστόφορου Αντωνιάδη με τίτλο «Ο θαυμαστός κόσμος του Ιόλα». Η παράσταση, η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη «Ιόλας», σηματοδοτούν ένα τέλος εποχής και ταυτόχρονα μια σημαντική νέα αρχή καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες μετατροπής του ιστορικού κτιρίου σε μουσείο.

Τον Ιούνιο του 2014 η επί σειρά ετών εγκαταλελειμμένη βίλα Ιόλα, με πρωτοβουλία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, άνοιξε τις ξανά τις πύλες μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, όπου παρουσιάστηκε, για τέσσερις βραδιές, μια παράσταση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του διεθνούς φήμης συλλέκτη έργων τέχνης.

Αυτή τη φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια ολοκαίνουργια παράσταση με το ίδιο θέμα η οποία φιλοξενήθηκε τον Ιούνιο, με την μορφή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «Iolas Wonderland», στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ωστόσο είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 6982 997542  





Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται ο ευρωστρατός: Η απάντηση των Βρυξελλών στη συμφωνία AUKUS

Επίθεση με βιτριόλι: Οργή από την Ιωάννα για τα όσα υποστηρίζει ο 40χρονος

Προ των πυλών οι ανακοινώσεις για την γ' δόση εμβολίου - Ποιες είναι οι επόμενες πληθυσμιακές ομάδες που θα λάβουν SMS

 

 

 

  

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης