Υποψήφια για Τηλεοπτικό Βραβείο Βενετίας η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας Κουρεντζή στους Δελφούς - Βίντεο

Υποψήφια για Τηλεοπτικό Βραβείο Βενετίας η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας Κουρεντζή στους Δελφούς - Βίντεο

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο  της «Ημέρας Beethoven» και μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ευρώπη

Delfoi_-_Kourentzis
Υποψήφιο για διάκριση στα διεθνούς εμβέλειας Τηλεοπτικά Βραβεία Βενετίας, στην κατηγορία «Παραστατικές Τέχνες», ήταν το βίντεο της μυσταγωγικής συναυλίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Ο Κουρεντζής διευθύνει Μπετόβεν στους Δελφούς». Πρόκειται για την συγκλονιστική μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις στις 6 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η «Εβδόμη Συμφωνία» του Μπετόβεν, από την musicAeterna , υπό την διεύθυνση του παγκοσμίου φήμης Έλληνα μαέστρου Θόδωρου Κουρεντζή και σε χορογραφία της Sasha Waltz.

Πώς έγινε η παραγωγή της συναυλίας «Λ. Β. Μπετόβεν, Συμφωνία αρ. 7»


Η συναυλία, που δόθηκε στο πλαίσιο του μουσικού μαραθωνίου «Ημέρα Beethoven» και αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση από τεχνικής και τεχνολογικής άποψης για όλους τους συμμετέχοντες, μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική γερμανική τηλεόραση ZDF και τον γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Arte σε σκηνοθεσία Tilo Krause [Τίλο Κράουζε], με παραγωγούς και εκτελεστικούς παραγωγούς τη Unitel, κορυφαίο διεθνή διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής, και το Μέγαρο.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε την πιο εντυπωσιακή τηλεοπτική ανταπόκριση από όλες τις άλλες συμφωνίες που μεταδόθηκαν την ίδια μέρα από 9 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις, κερδίζοντας την πρώτη θέση στα ποσοστά τηλεθέασης! Επίσης, σημείωσε τεράστια επιτυχία και διαδικτυακά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: είχε 30.000 μοναδικά views μέσω του site του ΜΜΑ (αύξηση επισκεψιμότητας: 300%), την παρακολούθησαν τηλεοπτικά 351.00 θεατές στη Γερμανία και 485.000 στη Γαλλία (αύξηση τηλεθέασης ARTE: 50%), ενώ τα views ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η «Ημέρα Beethoven» ήταν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πανευρωπαϊκό εγχείρημα που απέδειξε τη δύναμη της κλασικής μουσικής εν μέσω πανδημίας, στο οποίο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συμμετείχε με μια συναυλία-μυσταγωγία (Κυριακή 6/6, 8:00 μ.μ.), με φόντο το αρχαίο θέατρο των Δελφών, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, χτισμένο σε μια θέση μοναδικής φυσικής ομορφιάς τον 4ο αι. π.Χ., που σπάνια υποδέχεται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το υποβλητικό δελφικό τοπίο συνδυάστηκε μαγικά με τη βαθιά πνευματικότητα της μουσικής του Ludwig van Beethoven και συγκεκριμένα με την «Έβδομη Συμφωνία» του. Την ερμήνευσε με συγκλονιστικό τρόπο η Ορχήστρα musicAeterna, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου Θεόδωρου Κουρεντζή, ενός μαέστρου που αντιμετωπίζει αντισυμβατικά, με μια εντελώς ιδιοσυγκρασιακή ματιά, ακόμη και τα πιο πολυπαιγμένα έργα. Μια Συμφωνία σχεδόν χορευτική που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο από την κινησιολογική προσέγγιση της Sasha Waltz, μιας από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου χορού, η οποία δημιούργησε ειδικά για τη συναυλία των Δελφών μια λιτή νέα χορογραφία για 11 χορευτές. Μια δημιουργία ποιητική που θύμιζε πομπή αρχαίας ιεροτελεστίας (παγκόσμια πρεμιέρα), εμπνευσμένη από το Allegretto-Δεύτερο Μέρος της «Εβδόμης», απόλυτα εναρμονισμένη με το περιβάλλον των Δελφών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Το 33% των κρουσμάτων αφορά σε ανηλίκους - Τι περιμένουν οι ειδικοί

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για γαλλικές φρεγάτες: Χαιρετίζουμε τις συνεχείς αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας

Φέτος οι αιτήσεις.... του χρόνου οι ρυθμίσεις με 36 – 72 δόσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης