Η «Θεία Κωμωδία» του Δάντη έγινε τοιχογραφία στο Κέντρο της Αθήνας

Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 700 ετών από το θάνατο  του σπουδαίου Ιταλού ποιητή

Με μια δημόσια τοιχογραφία, αφιερωμένη στην Θεία Κωμωδία, που φιλοτεχνήθηκε στο Κέντρο της Αθήνας, τιμά η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και η η UrbanAct τον σπουδαίο Ιταλό ποιητή Δάντη Αλιγκιέρι, με αφορμή τη συμπλήρωση 700 ετών από το θάνατο του. Βρίσκεται στον τοίχο περίφραξης του σταθμού επί της οδού Λιοσίων (δίπλα στον σταθμό «Αττική»), έναν εμβληματικό χώρο, στον οποίο έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Το έργο, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, υλοποιήθηκε από έναν Ιταλό και δύο Έλληνες καλλιτέχνες, τους ALBERTO RUCE, KEZ και SAME84 και παρουσιάζει την Κόλαση, το Καθαρτήριο και τον Παράδεισο, δηλαδή τις τρεις ενότητες του έργου του Δάντη. Δημιουργήθηκε δε σε μια επιφάνεια - ευγενική παραχώρηση της ΟΣΥ ΑΕ, η οποία υποστήριξε και με τις υποδομές της το έργο. Η τοιχογραφία βρίσκεται

Η τοιχογραφία δέχτηκε μια αναπάντεχη καταστροφή-βανδαλισμό, στο πρώτο τμήμα του έργου το οποίο υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Kez και ήταν αφιερωμένο στην ενότητα της «Κόλασης». Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης «μετά τον βανδαλισμό του έργου μου, προχώρησα σε μια νέα προσέγγιση της θεματικής με την Κόλαση και το παρόν είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μου με την Πρεσβεία της Ιταλίας η οποία το επέλεξε, και το υποστήριξε εκ νέου.»

Η τοιχογραφία ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου και εξελίχθηκε μπροστά στους διερχόμενους πολίτες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες. Πλέον οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μπορούν να «απολαύσουν» οπτικά και νοητικά το όλο έργο, τοπόσημο για την πόλη της Αθήνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Την επιτάχυνση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Αιγύπτου συμφώνησαν Μητσοτάκης και Αλ - Σίσι

Απρόθυμοι δύο γιατροί να καταθέσουν για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα

«Η ουκρανική αντίσταση κρατά τη ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή 30 χλμ έξω από το Κίεβο», λένε οι Βρετανοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr