Απόψε θα γίνει «Το Σώσε!» στο θέατρο Παλλάς

Απόψε θα γίνει «Το Σώσε!» στο θέατρο Παλλάς

Μαρκουλάκης, Καρύδη, Παπασπηλιόπουλος. Γουλιώτη, Χρυσοστόμου και Παπαληγούρα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια απίθανη κωμωδία

To_Sose_-_olos_o_thiasos
Σε μια θεατρική παράσταση το «στοίχημα» είναι να γίνουν όλα σωστά. Τί γίνεται όμως όταν όλα πρέπει να γίνουν λάθος; Αυτή είναι η ανατρεπτική όσο και δύσκολη απαίτηση της εξωφρενικής κωμωδίας «Το Σώσε!» του Μάικλ Φρέιν που κάνει πρεμιέρα απόψε στο «Παλλάς». Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σε διπλό ρόλο σκηνοθέτη και ηθοποιού πλαισιωμένος από έναν all star θίασο αποτελούμενο από τους Σμαράγδα Καρύδη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργο Χρυσοστόμου και η Λένα Παπαληγούρα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό έτσι ώστε όλα να πάνε...στραβά!

ΤΟ ΣΩΣΕ στο Θέατρο Παλλάς || Official Trailer


«Μια μέρα πρέπει να γράψω μια θεατρική κωμωδία για όλα όσα γίνονται πίσω από την σκηνή» σκέφτηκε ο συγγραφέας του έργου παρακολουθώντας μια παράσταση πό τις κουΐντες ενός λονδρέζικου θεάτρου. Και κάπως έτσι έγραψε το 1970 την ξέφρενη αυτή κωμωδία η οποία από το 1982 που πρωτομεταφέρθηκε στο θεατρικό σανίδι μέχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει να κάνει επιτυχία όπου κι αν παρουσιάζεται.

Κλείσιμο
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν αυτό το έργο ξεχωριστό; «Η βασική πρόθεση του Φρέιν είναι ένα σχόλιο συνολικά για τον ηθοποιό, για τον ψυχισμό του, για τις ανασφάλειές του, για την ιεραρχία μέσα στις τάξεις του θεάτρου και για τις σχέσεις των διαφόρων ιδιοτήτων μέσα στην ιεραρχία» εξηγεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και προσθέτει: «Στην καθαρή φάρσα, το αστείο δεν έχει να κάνει τόσο με τους χαρακτήρες, τα λογοπαίγνια ή τις ατάκες αλλά με τον συγχρονισμό που φέρνει πολλούς λάθος ανθρώπους να συναντιούνται και πολλά λάθος πράγματα να συμβαίνουν. σε πολύ λάθος στιγμές.»

To_Sose_Markoulakis


Η Σμαράγδα Καρύδη, από την άλλη πλευρά, αποκαλύπτει τις ερμηνευτικές δυσκολίες που κρύβει το έργο: «Για να πετύχει το “Σώσε” πρέπει να πάνε όλα λάθος. Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Θέλει απόλυτο συντονισμό, συγκέντρωση και ακρίβεια. Θέλει επιμονή στη λεπτομέρεια, κόπο και ώρες δουλειάς. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να πούμε τη σωστή ατάκα στη σωστή στιγμή. Ή να βγούμε στην ώρα μας και να μην κάνουμε χάσμα, να γίνουν όλα σωστά και όπως πρέπει. Αυτό θα ήταν τραγικό λάθος. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί.».

To_Sose_-_karydi

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, πάλι, αναφέρεται στην σοβαρή και ουσιαστική διάσταση του έργου λέγοντας: «Με όχημα και πρόσχημα τον κόσμο του θεάτρου, που μέσα σε λίγους μήνες ζει συμπυκνωμένα όσα ζουν άλλες ομάδες ανθρώπων στην διάρκεια αρκετών χρόνων, ο Φρέιν φέρνει επί σκηνής όλη την απελπισία της συνύπαρξης. Η αφέλεια, η ματαιοδοξία, η αγωνία μας να πετύχουμε ασήμαντους στόχους μετατρέποντας τους σε ζητήματα ζωής και θανάτου, η ευφυΐα μας που συντρίβεται από τα πάθη μας, όλα συγχωρούνται μέσα στο κωμικό σύμπαν του Μάικλ Φρέιν.»

To_Sose_-_Papaspiliopoulos

Τη μουσική της παράστασης έχει γράψει ο Μίνως Μάτσας, τα σκηνικά έχει δημιουργήσει ο Πάρης Μέξης ενώ συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Γιώργος Ψυχογυιός, Δάφνη Δαυίδ και Γιώργος Ζυγούρης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη στις 19:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 18:30
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης