Φεστιβάλ Καννών: Η Βαλέρια Γκολίνο πρόεδρος της επιτροπής για το «Ένα Κάποιο Βλέμμα»

Φεστιβάλ Καννών: Η Βαλέρια Γκολίνο πρόεδρος της επιτροπής για το «Ένα Κάποιο Βλέμμα»

Εννέα από τις 20 ταινίες που θα διαγωνιστούν φέτος υπογράφονται από γυναίκες

Φεστιβάλ Καννών: Η Βαλέρια Γκολίνο πρόεδρος της επιτροπής για το «Ένα Κάποιο Βλέμμα»
Η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια Βαλέρια Γκολίνο θα προεδρεύσει φέτος της κριτικής επιτροπής στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του Φεστιβάλ των Καννών.

Στην κριτική επιτροπή θα μετάσχουν κυρίως ο ηθοποιός Έντγκαρ Ραμίρες από τη Βενεζουέλα και ο Γάλλος τραγουδιστής Μπενζαμέν Μπιολέ, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι διοργανωτές.

Η Πολωνή ηθοποιός Γιοάνα Κούλιγκ (γνωστή από την ταινία «Ψυχρός Πόλεμος») και η Αμερικανίδα σκηνοθέτρια Ντέμπρα Γκράνικ («Μην Αφήσεις Ίχνη») συμπληρώνουν την κριτική επιτροπή του τμήματος που αφιερώνεται σε τολμηρές και πρωτότυπες ταινίες οι οποίες υμνούν έναν κινηματογράφο νεανικό και αποκάλυψης.

Η επιλογή 2022 Ένα Κάποιο Βλέμμα περιλαμβάνει 20 ταινίες. Οκτώ είναι πρώτες ταινίες και εννέα υπογράφονται από σκηνοθέτριες. Πέρυσι, η ταινία της Ρωσίδας κινηματογραφίστριας Κίρα Κοβαλένκο «Ξεσφίγγοντας τις γροθιές» κέρδισε το Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα.

Η ταινία «Tirailleurs» («Σκοπευτές») του Ματιέ Βαντεπιέ με τον Ομάρ Σι θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια του τμήματος . Η ταινία εστιάζει στην ιστορία των Σενεγαλέζων σκοπευτών, ξεχασμένων ηρώων του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους και να πολεμήσουν για την απελευθέρωση της Γαλλίας.

«Σε αυτόν τον γεμάτο θόρυβο και οργή κόσμο, έχω την χαρά και την τιμή να βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω, ίσως, κινηματογραφιστές να αναδυθούν», δήλωσε η Βαλέρια Γκολίνο, η οποία έκανε ένα αξιοσημείωτο ντεμπούτο στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν επικεντρωθεί εκ νέου στην Ιταλία και τη Γαλλία.

Το 2013, η Γκολίνο γύρισε την πρώτη της ταινία «Miele» («Μέλι»), που παρουσιάστηκε στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα. Πέντε χρόνια αργότερα, επιλέχθηκε επίσης για την ταινία της «Euforia» («Ευφορία»).

Παράλληλα με τη μουσική του καριέρα, ο Μπενζαμέν Μπιολέ έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία «Stella» («Με λένε Στέλλα») της Σιλβί Βερχέιντε (2009). 'Εκτοτε μετείχε σε σχεδόν 30 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες «Chambre 212» («Μια νύχτα μαγική») του Κριστόφ Ονορέ που παρουσιάστηκε στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα το 2019 και «France» του Μπρουνό Ντιμόν που μετείχε στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ των Καννών το 2021.

Ο Εντγκαρ Ραμίρες είναι ο αξέχαστος Κάρλος στην ομώνυμη ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς, που αναφέρεται στη δράση του γεννημένου στη Βενεζουέλα διαβόητου τρομοκράτη Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες. Η ταινία προβλήθηκε εκτός διαγωνισμού στις Κάννες το 2010 και χάρισε στον ηθοποιό μια υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες. Ο Ραμίρες κάνει καριέρα κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδήσεις σήμερα:

Έριξαν ντομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά του Παρισιού - Δείτε βίντεο

Μπήκαμε στη φάση του «ενεργειακού πολέμου» - Οι εκβιασμοί των Ρώσων και η απάντηση της Ευρώπης

Άγριο έγκλημα στη Ρόδο: Σκότωσε τον φίλο του, άλλαξε τα ματωμένα ρούχα, καθάρισε και κάλεσε το ΕΚΑΒ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή