Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Ενίσχυση δράσεων για το βιβλίο με επιχορηγήσεις και παροχή αιγίδας

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Ενίσχυση δράσεων για το βιβλίο με επιχορηγήσεις και παροχή αιγίδας

Τα αιτήματα αξιολογήθηκαν από  ειδική γνωμοδοτική επιτροπή

Books
Με το ποσό των 336.000 ευρώ επιχορηγήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τέθηκαν uπό την αιγίδα του 63 δράσεις που αφορούν στον χώρο του Βιβλίου, των Γραμμάτων και της Φιλαναγνωσίας. Πρόκειται για μια ενισχυτική δράση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτιστικές Επιχορηγήσεις».

Η παροχή επιχορήγησης και αιγίδας αφού ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των αντίστοιχων αιτημάτων που κατατέθηκαν μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος που ανακοινώθηκε από το ΥΠΠΟΑ στις αρχές του χρόνου. Συνολικά κατατέθηκαν αιτήματα από διαφορετικούς φορείς, με τα 52 να αφορούν χορήγηση αιγίδας.

Τα αιτήματα αξιολογήθηκαν από γνωμοδοτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Μάριο Κωστάκη, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, Αθανασία Παπαθανασίου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γραμμάτων και Τεχνών του ΥΠΠΟΑ, Ελισσάβετ Ελένη (Έλση) Δημουλά, Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, Αθανάσιο Βασιλείου, Συγγραφέα, Μεταφραστή, Κριτικό, Επιμελητή εκδόσεων και Βασίλειο Γκουρογιάννη, Συγγραφέα, Νομικό, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων.

Κατά την αξιολόγηση η επιτροπή έλαβε υπόψη της τη συνάφεια και την εμβέλεια των δράσεων σε σχέση με τους σκοπούς της προκήρυξης, καθώς και παραμέτρους όπως τη γεωγραφική κατανομή δράσεων, την ικανότητα του φορέα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εγγραφής του μητρώου και την αναπτυξιακή προοπτική του.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιχειρηματίας στη Μύκονο κατέβασε μπουλντόζα σε παραλία - Δείτε βίντεο

«Γραπτή απάντηση» στα αιτήματά της ζητά η Τουρκία από Σουηδία και Φινλανδία για να άρει το βέτο στο ΝΑΤΟ

Νέες απειλές Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα πάθει ό,τι και στο παρελθόν αν συνεχίσει να μας βάζει απέναντί της»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης