Bob Gedolf: Ο ακτιβιστής ροκάς έρχεται για μια συναυλία στο Sani Festival

Για το φιλανθρωπικό του έργο έχει προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης

Μια σημαντική φυσιογνωμία της παγκόσμιας ροκ σκηνής αλλά και του ακτιβισμού, ο Bob Gedolf, θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα. Θα δώσει μία συναυλία, στις 30 Ιουλίου, στον Λόφο της Σάνης, στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο του Sani Festival, που γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια του.

Ο Bob Geldof έγινε γνωστός ως τραγουδιστής του ιρλανδικού ροκ συγκροτήματος The Boomtown Rats στις δεκαετίες του '70 και του '80, παράλληλα με το κίνημα του πανκ ροκ. Τα τραγούδια του «Rat Trap» και «I Don't Like Mondays» βρέθηκαν στην κορυφή των βρετανικών και παγκόσμιων charts, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με πολλούς θρύλους της ροκ όπως ο David Gilmour των Pink Floyd και οι Thin Lizzy. Ξεκίνησε τις σόλο εμφανίσεις το 1986, ενώ είναι γνωστός και για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία Pink Floyd–The Wall των Pink Floyd το 1982.

Σημαντική όμως είναι και η συνεισφορά του στον ακτιβισμό, από το 1984, με την ίδρυση του φιλανθρωπικού supergroup Band Aid για τη συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπιση του λιμού που έπληξε την Αιθιοπία και ως διοργανωτή των συναυλιών Live Aid. Για το φιλανθρωπικό του έργο, ο Geldof χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β', ενώ έχει επίσης προταθεί για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον Bob Geldof και τους Bobkatz στη σκηνή του Λόφου της Σάνης τόσο ως ροκ σταρ όσο και ως ακτιβιστή, για μια βραδιά ευγενούς σθένους, πασπαλισμένη με μουσικά ροκ διαμάντια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr