Ηρώδειο: Χορευτική «Κάρμεν» με μια κορυφαία μπαλαρίνα

Με το μεγάλο αστέρι του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας Νατάλια Οσίποβα

Μια  Κάρμεν  διαφορετική, σύγχρονη, που μέσα από τα δεξιοτεχνικά χορευτικά της βήματα αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της διάσημης ηρωίδας της ομώνυμης όπερας του Μπιζέ, θα παρουσιάσει η κορυφαία διεθνώς μπαλαρίνα Νατάλια Οσίποβα, στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Το μεγάλο αστέρι του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες κλασικές χορεύτριες όλων των εποχών, πρωταγωνιστεί στην παράσταση «CARMEN reimagined» που αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο Εδιμβούργο και στο Λονδίνο, όπου έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής.



Η διαχρονική ιστορία της Κάρμεν, έρχεται και πάλι στην σκηνή, σε μια νέα σύγχρονη προσαρμογή, συγχωνεύοντας σε αυτό το εμβληματικό κλασικό μπαλέτο, τις πραγματικές ζωές των χορευτών. Ξαναϊδωμένη μέσα από τα μάτια της καταξιωμένης Ολλανδής χορογράφου Didy Veldman, επιτρέπει στο κοινό να δει τους χαρακτήρες του έργου - την Carmen, τον Don José και τον Escamillo - όχι μόνο μπροστά, αλλά και πίσω από τα φώτα, όπου οι χορευτές αναπτύσσουν τις δικές τους σχέσεις, παράλληλα με αυτές των ρόλων που υποδύονται. Η περίφημη ιστορία της κλασικής Carmen, παρεισφρέει σιγά σιγά στην πραγματική τους ζωή.

Μέσα από γρήγορες αλλαγές και σκηνικές ανατροπές, οι χορευτές ενδύονται και απεκδύονται αλλεπάλληλα τους χαρακτήρες τους, κάνοντας την “γραμμή” ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα να μοιάζει λιγότερο σαφής. Με έντονη σωματική γλώσσα, απαράμιλλη θεατρικότητα και ιδιόμορφη αίσθηση του χιούμορ, αυτή η σύγχρονη προσέγγιση της Carmen, σφύζει από ενέργεια και ρίχνει νέο φως στο αστέρι του κλασσικού μπαλέτου, την πολυβραβευμένη Natalia Osipova, πρώτη μπαλαρίνα του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας.

Η χορογράφος της παράστασης Didy Veldman σημειώνει:«Θα ήθελα το κοινό να γνωρίσει την πραγματική Natalia Osipova. Να δει την αληθινή δύναμη, τα τρωτά σημεία, το πάθος και τις ανασφάλειές της στη σκηνή. Όταν κοιτάζω τη Natalia, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ την Carmen. Θέλω να πω μια ιστορία, αυτήν της ηθοποιού επί σκηνής, αλλά και πίσω από τα φώτα, και να δείξω στο κοινό το θαύμα της μεταμόρφωσης».

Να σημειωθεί πως μέρος των εσόδων της παράστασηςθα διατεθούν στην οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» για την υποστήριξη του ανθρωπιστικού της έργου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr