Θέατρο Βράχων: «Όνειρο ήτανε, δεν λησμονήσαμε» στον Βύρωνα

Θέατρο Βράχων: «Όνειρο ήτανε, δεν λησμονήσαμε» στον Βύρωνα

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, η αναφορά στη καταστροφή της Σμύρνης και η ερμηνεία του τραγουδιού Τζιβαέρι μανές από τη Σοφία Μάνου, που συγκίνησε τους Θεατές

mik27
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η μουσικοχορευτική παράσταση «Τζιέρι μ’» από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο Βύρωνα.

Η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με Διευθυντή τον Γεώργιο Δεμελή, παρουσίασε τραγούδια που αναφέρονταν στις αλησμόνητες πατρίδες τα οποία ερμήνευσαν υποδειγματικά ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Σοφία Μάνου, η Στέλλα Καρύδα, ο Χρήστος Τσιαμούλης και ο Ηλίας Υφαντίδης. Την όλη καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης και τη διεύθυνση της χορωδίας της Σχολής «Εν Ωδαίς» και του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ηπειρωτών Βύρωνα είχε ο Γεώργιος Ντόβολος ο οποίος ερμήνευσε τραγούδια από την περιοχή της Καππαδοκίας, του Ικονίου και των Φαράσων.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, η αναφορά στη καταστροφή της Σμύρνης και η ερμηνεία του τραγουδιού Τζιβαέρι μανές από τη Σοφία Μάνου, που συγκίνησε τους Θεατές. Την αφήγηση των κειμένων έκαναν ο Λεωνίδας Κακούρης και η Βάνα Βάσιου οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Την παράσταση πλαισίωσαν 17 χορευτικά συγκροτήματα ξεπερνώντας τους πεντακόσιους συνολικά χορευτές με την επιμέλεια και καθοδήγηση του Χρήστου Θεολόγου, λαογράφου, διευθυντή Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου και ιδιαίτερα καταξιωμένου χοροδιδασκάλου.

mik8
Κλείσιμο


Στην που εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με χορηγία της Περιφέρειας Αττικής, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος καθώς και αρκετοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Παναγιωτόπουλος. Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΠΣΕ ο Αντιπρόεδρός της Απόστολος Δαγδελένης τονίζοντας πως η ιστορία δεν παραχαράσσετε και συνεχίζει να μας διδάσκει. Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη χαιρέτισε την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος ενώ Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας τόνισε την σημαντική συμβολή των προσφύγων στην πολιτιστική δημιουργία και ανατροφοδότηση μέσα στο νέο ελληνικό κράτος

mik11


Συμμετείχαν:

• Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων και Ένωση Μικρασιατών Θήβας. Δασκάλα Χριστίνα Στέρπη
Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΠΣΕ ο Αντιπρόεδρός της Απόστολος Δαγδελένης τονίζοντας πως η ιστορία δεν παραχαράσσετε και συνεχίζει να μας διδάσκει..

Συμμετείχαν:

• Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων και Ένωση Μικρασιατών Θήβας. Δασκάλα Χριστίνα Στέρπη
• Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης "Παναγία Φανερωμένη" χοροδιδάσκαλος : Ευάγγελος Γιαννακάρας
• Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες” χοροδιδάσκαλος ΡίγοςΓεώργιος
• Κέντρο Χορού και Πολιτισμού Πολυμήλη, χοροδιδάσκαλος Χάρης Μπακόπουλος
• Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιος Γεωργιος Γκιούλμπαξε, χοροδιδάσκαλοι Σταυροπούλου Αθανασία, Γληνός Ιωάννης
• Προοδευτικός και Πολιτιστικός Συλλογος «ο Αγιος Ιωάννης» Ν.Μελί Μεγάρων. Βαγιανός Γιώργος- Φιλίππου Θεόφιλος
• Σύλλογος Μικρασιατών Λέρου και μικρασιατικό τμήμα Ηγέχορος Πειραιά χοροδιδασκαλοι Κουτούζου Χρυσούλα (Λέρου), Κωνσταντίνος Τουλάτος (Πειραιά)
• χορευτικός λαογραφικός όμιλος Στησίχορος - Άλιμου. δάσκαλοι: Κορναράκης Λευτέρης, Μάκρη Σταυρούλα, Κορναράκη Βασιλεία.
• Χορευτικός όμιλος «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής, χοροδιδάσκαλος Μπάκος
Δημήτρης
• Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού, χοροδιδάσκαλος Θεολόγος Χρήστος




Ειδήσεις σήμερα:

Παράνοια Ερντογάν στον ΟΗΕ: Kατηγορεί την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών

ΑΑΔΕ - Εφαρμογή Appodixi: Πώς θα τσεκάρετε τη γνησιότητα των αποδείξεων από το κινητό σας

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας που μοίραζαν δωρεάν φρούτα σε ηλικιωμένους... και τους έκλεβαν!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης