«Ένα γρόσι για την πατρίδα» στο Θέατρο της Ημέρας

Παρασκευή 4, 11 και 18 Νοεμβρίου οι παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπαγεωργίου, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία-Χριστίνα Τζαβάρα

H αφηγηματική δράση με τίτλο «Ένα γρόσι για την πατρίδα» αναδεικνύει την ηρωικότητα και το θάρρος μιας γυναίκας από το Αϊβαλί, της Πανωραίας -γνωστής και ως… Ψωροκώσταινας- που έζησε από κοντά τα γεγονότα της Επανάστασης.

Ως θεατές, μαθαίνουμε τη συγκλονιστική ιστορία που κρύβεται πίσω από τον μύθο της. Την ιστορία της «ζωντανεύει» μια ταλαντούχα ηθοποιός ΑΜΕΑ, η Μαρία-Χριστίνα Τζαβάρα, που έχει δώσει εντυπωσιακά δείγματα γραφής πάνω στη σκηνή, στα έργα που έχει ήδη πρωταγωνιστήσει -απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Mετά την καταστροφή της πόλης της (Αϊβαλί), η Πανωραία έζησε το δράμα της προσφυγιάς πρώτα στα Ψαρά και μετέπειτα στο Ναύπλιο, όπου εγκαταστάθηκε. Η Πανωραία, φτωχή πια, άρχισε να ξενοπλένει και να επαιτεί και περιπαικτικά διάφοροι την έλεγαν τότε…. Ψωροκώσταινα. Έκανε όμως κάποιες πράξεις άγνωστες στο ευρύ κοινό, που θα δείτε πάνω στη σκηνή, και οι οποίες συγκίνησαν και έστειλαν πολύ δυνατά μηνύματα.

Το «Ένα γρόσι για την πατρίδα», μέσα από την αφήγηση, τη δράση και τη μουσική, «ζωντανεύει» την ιστορία αυτής της γνωστής-άγνωστης γυναίκας, αποκαθιστώντας την υστεροφημία της ως παράδειγμα θάρρους, καλοσύνης, αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.



Δομή παράστασης
ΠΑΝΩΡΑΙΑ: Μαρία-Χριστίνα Τζαβάρα
ΑΓΓΕΛΟΣ: Μαρίνα Μπασέτα
ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κώστας Παπαγεωργίου

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Κώστας Παπαγεωργίου
Πρωτότυπη μουσική επένδυση: Δέσποινα Αθανασοπούλου
Κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολη
Ενδυματολογική επιμέλεια Πανωραίας: Πόπη Αρναούτη

Info
Παραστάσεις: Παρασκευή 4, 11, 18 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:15
Εισιτήρια: 10 ευρώ
Άνεργοι-Φοιτητες: 8 ευρώ
Κάτω των 18 ετών: 5 ευρώ
Δωρεάν είσοδος για άτομα ΑΜΕΑ
Τα εισιτήρια διατίθενται από το ταμείο του θεάτρου τη μέρα της παράστασης.

Θέατρο της Ημέρας
Νικολάου Γεννηματά 20
Μετρό Πανόρμου
Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2106929090

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr