Ηλίας Γεωργάκης: Παρουσιάζει το βιβλίο του «Η δική μου Λευκάδα» στην ΕΣΗΕΑ

Ηλίας Γεωργάκης: Παρουσιάζει το βιβλίο του «Η δική μου Λευκάδα» στην ΕΣΗΕΑ

Το βιβλίο περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ιστορικές, τουριστικές και λαογραφικές αναφορές

lias_Georgakis_-_Book
Ένα γοητευτικό οδοιπορικό στην όμορφη  Λευκάδα, με ενδιαφέρουσες ιστορικές, τουριστικές και λαογραφικές αναφορές, αποτελεί το βιβλίο του δημοσιογράφου Ηλία Γεωργάκη με τίτλο «Η δική μου Λευκάδα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις fagottobooks. Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στις 6.30 μ.μ., το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην αίθουσα στο κτίριο Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ακαδημίας 20).

Στο βιβλίο ο αναγνώστης θα βρει, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες παρατσούκλια(παρωνύμια) κατοίκων της πόλης, ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις, σπάνιες λέξεις και εκφράσεις από το λευκαδίτικο γλωσσικό ιδίωμα, τριάντα φάρσες και χιουμοριστικές ιστορίες των παλιών κατοίκων της πόλης (των επονομαζόμενων μπουρανέλων), ειδικά αφιερώματα στον Λευκάδιο Χέρν, στο καρσάνικο κέντημα, στα παραδοσιακά προιόντα του νησιού, στην τοπική κουζίνα και στο λευκαδίτικο κρασί σπάνιες φωτογραφίες αλλά και ποιήματα του συγγραφέα για τη Λευκάδα.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα μιλήσουν η δημοσιογράφος και πρώην Ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, η διδάκτωρ Ιστορίας, Πρόεδρος του Κέντρου Νησιωτικού και Μεσογειακού Πολιτισμού «ΜΕΣΟΝΗΣΟΣ» Ελισάβετ Γράψα, ο σκιτσογράφος Κώστας Βλάχος και ο ποιητής Μίμης Κούρτης. Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης και Μαρία Ζάχαρη ενώ θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Φρεμεντίτης. Tραγούδια για τη Λευκάδα θα τραγουδήσει η Πάτυ Καλού συνοδευόμενη από τον Λευκαδίτη μουσικό Πέτρο Μήτσου.

Η είσοδος στην Ελλάδα θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης