Gallery Markidi: Λαμπερά εγκαίνια με έργα του Μάνου Ιωαννίδη

Gallery Markidi: Λαμπερά εγκαίνια με έργα του Μάνου Ιωαννίδη

Τους προσκεκλημένους ξενάγησε ο  καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνος Στεφανίδης

Gallery-Makridis-1
Λαμπερά εγκαίνια, πριν λίγες ημέρες, για την Gallery Markidi, στη Θεσσαλονίκη, με έργα του ζωγράφου των χρωμάτων Μάνου Ιωαννίδη, παρουσία πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και από άλλους σημαντικούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της πόλης.

Ανάμεσά τους και ο καταξιωμένος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος ανέλαβε να ξεναγήσει τους παρευρισκόμενους σε αυτό το ταξίδι των χρωμάτων.

Ο κ. Στεφανίδης χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη σαν την δεύτερη μεγαλύτερη βυζαντινή πόλη μετά την Κωνσταντινούπολη με πλήθος μνημείων και μουσείων και μακρόχρονη ιστορία, ενώ ανεφερόμενος στην Gallery Markidi σημείωσε πως «έρχεται για  να δώσει τη δική της αισθητική και καλλιτεχνικό όραμα».

Αναφορικά με τις προσωπογραφίες του Μάνου Ιωαννίδη ανέλυσε το πόσο σημαντική είναι η αντίληψη του προσώπου,  παρομοιάζοντας τα έργα με «τοπία το οποία  αποτυπώνουν την ψυχή, αναδεικνύοντας τη ζωή, το θάνατο και τον έρωτα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης